Vágólapra másolva!
Kettős olasz-angol csata lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: az Internazionale a Chelsea-vel, az AC Milan pedig a Manchester Uniteddel találkozik majd. A címvédő Barcelona a Stuttgarttal csap össze.

Az UEFA nyoni székházában pénteken kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Minden csoportgyőztes egy olyan másodikkal találkozik majd, amely másik négyesből jutott tovább, és amely más országból származik. Az első meccsen a csoportmásodikok, a visszavágón a csoportelsők játszanak majd otthon.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:
FC Porto (portugál) - Arsenal (angol)
AC Milan (olasz) - Manchester United (angol)
CSZKA Moszkva (orosz) - Sevilla (spanyol)
Bayern München (német) - Fiorentina (olasz)
Olimpiakosz (görög) - Girondins Bordeaux (francia)
VfB Stuttgart (német) - Barcelona (spanyol)
Internazionale (olasz) - Chelsea (angol)
Olympique Lyon (francia) - Real Madrid (spanyol)

Tavaly három angol-olasz mérkőzést rendeztek a nyolcaddöntőben, idén is lesz kettő. Az olasz bajnok Internazionale a Premier League jelenlegi éllovasával, a Chelsea-vel találkozik. José Mourinho, az Inter edzője korábbi együttese ellen készülhet, bizonyára örömmel, legalábbis a csoportkör után kijelentette: el tudna képzelni egy Chelsea elleni oda-visszavágót. A Chelsea-t irányító Carlo Ancelotti is visszatér korábbi sikerei helyszínére, a San Siróba, hiszen ő hosszú éveken keresztül az Inter legnagyobb riválisának, a Milannak volt az edzője.

A másik slágermeccs az AC Milan-Manchester United találkozó lesz, amelynek az érintettek közül talán csak David Beckham örül maradéktalanul, a januártól a Milant erősítő angol középpályás ugyanis azt mondta a sorsolás előtt, hogy szívesen találkozna korábbi csapatával. Az eddigi nyolc Milan-ManUnited meccsre mind a BL-ben, illetve a BEK-ben került sor, az egyenleg 5-3 az olaszok javára.

Izgalmas lesz a nyáron alaposan megerősített Real Madrid és az Olimpique Lyon párbaja is. A két klub eddig sosem találkozott az egyenes kieséses szakaszban, csoportmeccsen viszont már négyszer is összemérte erejét. A mérleg a franciáknak kedvez, akik kétszer nyertek két döntetlen mellett.

"Ebben az évben a szokottnál is jobban a Real Madridra esik majd a rivaldafény, hiszen a fináléra a Bernabeu-stadionban kerül sor. A Lyon jelentős előrelépéseket tett az elmúlt években, most magunknak köszönhetjük, hogy idáig eljutottunk, és igyekszünk még tovább fejlődni" - mondta Jean-Michel Aulas, a francia klub elnöke. Aulas nyilatkozatában küldte el jókívánságait klubja korábbi csatárának, Karim Benzemának, aki nyáron a Real Madridba igazolt, és szombaton ünnepli 22. születésnapját.

A címvédő FC Barcelonához kegyes volt a sors, a német Bundesligában gyengélkedő VfB Stuttgartot kapta. A németek erejéből eddig mindössze két kétgólos vereségre futotta a katalánok ellen, a 2007/08-as BL csoportkörében.

A Bayern München valamivel jobban járt, Louis van Gaal mind jobban magára találó csapata a Serie A-ban csupán kilencedik Fiorentinával mérkőzhet. A két klub közös története eddig két BL-csoportmeccsre nyúlik vissza, az előző kiírásban Münchenben a Bayern nyert 3-0-ra, Firenzében 1-1-es döntetlen született.

Az Arsenalt és a Portót kétszer is összesorsolták a csoportkörben, a mérleg 2-1-1 az Ágyúsok javára. A mostani nyolcaddöntőkben ugyanakkor két olyan párbaj is lesz, ahol először kerülnek szembe egymással a felek: az Olimpiakosz még sosem játszott a Bordeaux-val, ahogy a CSZKA Moszkva sem a Sevillával.