Vágólapra másolva!
Ron Reid lett a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, míg a vezetőedzői teendőket a tavaszi szezonban Craig Short látja el. A hétfői sajtótájékoztatón Berki Krisztián vezérigazgató, illetve Kevin McCabe tulajdonos is jelen volt, Reid és Short azonban nem érkezett meg, mivel a repülőgépük nem szállhatott fel Angliából.

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója nem tudta megmondani, hogy Reid rendelkezik-e az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges pro licences papírral, így a klub várhatóan - akárcsak a korábbi tréner, Bobby Davison esetében - a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordul engedélyért.

Reid és Short nem tudott megjelenni a sajtótájékoztatón, mivel a zord időjárás miatt repülőgépük nem szállhatott fel Angliából. A vezetőedző ugyanakkor egy üzenetet küldött az újságíróknak, amelyben jelzi: köszöni a bizalmat a vezetőktől, s nagyon szeret Magyarországon élni és dolgozni.

A téli szünetben a Ferencváros célja, hogy megerősítse keretét, mivel az együttes csak a 11. helyen áll a Soproni Ligában. Berki elmondta: várhatóan három-négy új játékos érkezésére lehet számítani, de az anyagi helyzet miatt többször is át kell gondolni, hogy kiket és mennyiért szerződtetnek. A klubvezetés célja jelenleg az, hogy a 2010/2011-es idény kezdetéig stabilizálják a csapatot, amely így a következő szezonban érhet el kiemelkedő eredményeket. A tulajdonosi kör ugyanakkor úgy határozott, hogy a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre.

Továbbra is nagy kérdés, hogyan fékezik meg a szurkolókat, miután az őszi szezonban 13 alkalommal büntették meg a klubot különböző rendbontások miatt. "Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy biztonságos legyen mérkőzésre járni. Komoly összegeket kell majd ráfordítanunk arra, hogy a kamerarendszert kiépítsük, és bevezessük a szurkolói kártyát" - mondta Berki.

Kevin McCabe tulajdonos szerint a jelenlegi szezonban is képes lehet javulni a csapat, és megfelelő erősítésekkel az első hat közé juthat.