Vágólapra másolva!
Frank Lampardot valamiért nem szeretik a West Ham United drukkerei. Pedig már az édesapja 551 mérkőzésen szerepelt a klubban, míg a középpályás 1995 és 2001 között 148 alkalommal játszott WHU-mezben, mielőtt a Chelsea-hez távozott. Vasárnap West Ham-Chelsea londoni derbire került sor az Upton Parkban, és a hazai fanatikusok nem kímélték a világklasszis játékost, akit a meccs során többször "If you hate Lampard, stand up!/Ha utálod Lampardot, állj fel!" rigmussal próbáltak megzavarni.

Mindez nem sikerült, mert a WHU ugyan pontot szerzett a Chelsea ellen, ám a Kékek egyetlen gólját épp Lampard szerezte. Hogy milyen körülmények között?

Az 1-0-s hazai vezetésnél megítélt büntetőt háromszor kellett elvégeznie, és a drukkerek ugyan végig ordítottak, ám a 76-szoros válogatott megőrizte hidegvérét, és mindháromszor bevette Robert Green kapuját.

If you hate Lampard, stand up!


Lampard azután hagyta el a West Ham Unitedet, hogy 2001-ben a fővárosi csapat eladta jóbarátját és játékostársát, Rio Ferdinandot, majd távozott a klubtól Harry Redknapp vezetőedző és idősb Frank Lampard másodedző is. Őérte 11 millió fontot fizetett a Chelsea, s a vételárát sokszorosan törlesztette már 301 meccsen lőtt 90 góljával, két bajnoki aranyérmével és FA-kupa-diadalával.

Jobbra, balra, balra - mindhárom büntetőt belőtte!