Vágólapra másolva!
Lemondott Sallói István, az Újpest FC sportigazgatója, aki a jövőben az angol élvonalbeli Wolverhampton Wanderers játékos-megfigyelőjeként egy közép-kelet európai tehetségkutató hálózat vezetője lesz. 

"Váratlanul ért a sportigazgató döntése, akivel már a januári átigazolási szezon feladatait terveztük. Sallói István lemondását az Újpest FC nevében elfogadtam, és ezúton szeretném megköszönni a munkáját, mivel az elmúlt két évben - különösen tekintettel gazdasági válság által sújtott elmúlt esztendőre - úgy alakított ki bajnokesélyes játékoskeretet, hogy közben a játékospolitikánknak köszönhetően klubunk jelentős bevételt könyvelhetett el a játékjogok eladása vagy kölcsönadása révén. Ezek miatt az Újpest gazdasági helyzete jelentősen stabilizálódott" - nyilatkozta az Újpest hivatalos weboldalán Csehi István, az Újpest labdarúgócsapatának az ügyvezető igazgatója.

"Sallói Istvánnak nagy szerepe volt abban, hogy az utánpótlásunk versenyben maradjon az akadémiákat működtető klubokéval, miként abban is, hogy Kovács Zoltán utánpótlás-sportigazgatóként térhetett vissza az Újpesthez, amely döntés jelentősen erősítette utánpótlás-szekciónk presztízsét a magyar futballban. Távozó sportigazgatónk munkáját is dicséri - Joe Böröcz nemzetközi igazgatóé mellett -, hogy az elmúlt két évben remek szakmai kapcsolata alakult ki az Újpestnek a Wolverhamptonnal, a West Hammel, illetve a Celtickel. A sportigazgató távozása változásokat hozhat a klubvezetésben, amelyekről a tulajdonosi körrel egyeztetve január elején döntünk" - tette hozzá Csehi István.

A Wolverhampton 15. a 20 csapatos Premier League-ben, míg az Újpest harmadik a Soproni Ligában.

Korábban több újpesti játékos is Wolverhamptonba került a magyar klubtól. A 19 éves csatárt, Szabó Bencét augusztusban adták kölcsön a Wolvesnak az őszi szezonra a lila-fehérek, míg a 17 éves középpályás, Simon Krisztián idén januárban tölthetett el szintén kölcsönjátékosként egy idényt Angliában.