Vágólapra másolva!

Egymás mellett a skót gólrekorder és a MU-t kiejtő csatár

Az új év az angol FA-kupával és egy hatalmas meglepetéssel kezdődött, a Manchester Unitedet elbúcsúztató Leeds Unitedből hárman is bekerültek az esztendő első álomcsapatába. Persze nem csak Angliában pattogott a labda, hiszen a spanyol bajnokságban is fordulót rendeztek a hét végén, de ezúttal Skóciából és Belgiumból is akad játékos együttesünkben.

Kapus:
Joe Hart (angol, Birmingham City): A fiatal játékos a múlt héten mindent megtett azért, hogy bizonyítsa: ő lehet a megoldás Fabio Capello kapusgondjaira. A bajnokságban a Stoke City, az FA-kupában pedig a Nottingham Forest ellen úszta meg kapott gól nélkül, és főleg az utóbbi mérkőzésen védett remekül.

Hátvédek:
Hans Cornelis (belga, Cercle Bruges): Nem csak Nagy-Britanniában, hanem Belgiumban is futballal telt az év vége, a Jupiler League-ben is fordulót rendeztek a két ünnep között. A címvédő Standard Liege a Cercle Bruges otthonában kapott ki, és a hazaiaknál a jobbhátvéd Cornelis is betalált.

Richard Naylor (angol, Leeds United): A 32 esztendős középhátvéd az év elején igazolt a klubhoz, amelynek gyermekkora óta szurkolt, és ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot a Manchester United ellen. Naylor igazi vezéregyéniségként futballozott, és hősiesen irányította csapata védelmét, amely óriási sikert aratott.

Patrick Kisnorbo (ausztrál, Leeds United): A 28 esztendős hátvéd sem unatkozott az Old Traffordon, és több alkalommal is önfeláldozó módon mentett a manchesteri csatárok elöl. A második félidőben már bekötött fejjel futballozott, de ez sem akadályozta meg, hogy gondolkozás nélkül belevesse magát a labda útjába.

Antonio López (spanyol, Atlético Madrid): A fővárosi klub számára a 2009-es esztendő pocsékul végződött, és sokáig úgy tűnt, hogy az új év is hasonlóan rosszul kezdődik. A Sevilla ellen azonban az utolsó percben sikerült megszerezni a győzelmet, köszönhetően a csapatkapitány balhátvéd, Antonio López góljának.

Forrás: AFP

Antonio López (középen) ünnepli a győztes gólját

Középpályások:
Aaron Ramsey (walesi, Arsenal): Az Ágyúsok fiatal játékosai közül ebben a szezonban eddig Ramsey az, aki a legtöbbet fejlődött, és a walesi középpályás ezt a múlt héten is bizonyította. A mindössze 19 esztendős játékos a Portsmouth elleni bajnokin, majd a West Ham United elleni kupamérkőzésen is eredményes volt.

Javier Casquero (spanyol, Getafe): A Getafe alaposan megszenvedett a Real Valladoliddal, de végül sikerült megszereznie a győzelmet, és így tartja magát a középmezőny első felében. A mindent eldöntő találatot Casquero szerezte, aki csapata legjobbja volt a találkozón.

Niko Kranjcar (horvát, Tottenham Hotspur): A londoniak jó úton haladnak afelé, hogy valóra váltsák szurkolóit álmait, hiszen ott vannak az első négyben a Premier League-ben, ráadásul az FA-kupában is magabiztosan jutottak tovább. A Peterborough elleni kupameccsen Kranjcar két gólja döntő bizonyult.

Forrás: AFP

Horvát öröm Spurs-mezben: Modric (balra) köszönti Kranjcart

Charles N'Zogbia (francia, Wigan Athletic): A balszélső a súlyos vereséggel végződött Manchester United elleni bajnokin csapata legjobbja volt, ám a Hull City elleni kupameccsen mégis a kispadra került. Amikor azonban a szünetben becserélték, megmutatta, hogy lehet rá számítani, hiszen két góljával döntő szerepet vállalt csapata győzelmében.

Csatárok:
Kris Boyd (skót, Rangers): A Celtic elleni rangadón ugyan nem volt eredményes, de a hét első felében, amely még a tavalyi esztendőben volt, Boyd beírta magát a skót bajnokság aranykönyvébe. A csatár ugyanis a Dundee United ellen mesterötöst vágott, és ezzel megelőzte az örökranglistán Henrik Larssont.


Jermaine Beckford (angol, Leeds United):
Nem véletlenül tartják a 26 esztendős támadót az angol harmadosztály egyik legjobb játékosának. A Stockport County elleni duplázás rutinfeladat volt a számára, azonban a Manchester United ellen is megmutatta, hogy remekül érzi a kaput, és megállná a helyét magasabb osztályban is.