Vágólapra másolva!
A BBC Radio értesülései szerint egy edző és egy csatár is érkezhet Angliából a Ferencváros labdarúgócsapatához: a Port Vale-ből visszavonult Sam Stockley, illetve a Crewe-tól elküldött Anthony Elding. Mindkét csapat az angol negyedosztályban szerepel.

A 32 éves Sam Stockley legutóbb a Port Vale csapatában szerepelt, ám szemsérülése miatt tavaly novemberben visszavonult. A sportújságírónak tanuló védőnek a Wycombe csapatánál - ahol 2006 és 2008 között játszott - saját rovata volt a klub programfüzetében, és a Soccer AM nevű rádióban is szerepelt már. A média világa mellett azonban az edzősködés is érdekli, az UEFA Pro-licenc C szintű képesítésével már rendelkezik, s a BBC szerint a Ferencváros szakmai stábjához csatlakozhat. Vélhetően csak segédedzőként dolgozna a nemrég kinevezett Craig Short vezetőedző és Ron Reid szakmai igazgató mellett.

Stockley ismeri a Ferencváros pakisztáni középpályását, a 2009-ben szerződtetett Adnan Ahmedet, akivel a Port Vale-ben együtt szerepeltek.

Angliából - szintén a BBC szerint - érkezhet egy mezőnyjátékos is az FTC-hez, a 27 éves Anthony Elding. A csatárnak lejárt az ötödosztályú Kettering Townnál a kölcsönszerződése (hat meccsen három gólt lőtt), a negyedik vonalban szereplő Crewe pedig - amely tagjaként 26 meccsen csak három gólt szerzett - nem tart rá igényt.

Elding 2008-ban megfordult a korábbi angol bajnok, ám két éve és jelenleg is csak harmadosztályú Leeds Unitedben, kilenc mérkőzésen egy gólt szerzett. Legszebb éveit a Stevenage Borough csapatánál töltötte 2003 és 2006 között: az ötödik vonalban 106 meccsen ötven gólig jutott.

A BBC úgy tudja, hogy Elding kedden utazik Magyarországra.