Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Sevillától a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének az első mérkőzésén.

Spanyol Király-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Barcelona - Sevilla 1-2 (0-0)
Barcelona:
Pinto - D. Alves, G. Milito (Busquets, 66.), Csihrinszkij, Maxwell - Márquez, Iniesta, Thiago Alcántara (Xavi, 70.) - Messi, Pedro (Ibrahimovic, 46.), Krkic
Sevilla: Palop - Konko, Escudé, Drago, Navarro - Romaric, Lolo (Duscher, 82.), Navas (Renato, 46.), Capel, Perotti - Koné (Negredo, 69.)
gól: Ibrahimovic (74.), illetve Capel (60.), Negredo (75., 11-esből)

Gól nélküli első félidő után a Sevilla - egy szépen kidolgozott akció végén - Capel 5 méterről lőtt góljával szerzett vezetést a kissé tartalékosan felálló hazaiak ellen.

Nem sokkal később Krkic az ötös bal sarkáról Ibrahimovicot találta telibe, s a labda a kapu került, ám a bíró a svéd csatár lökése miatt nem adta meg a gólt. A 74. percben Ibrahimovic bebizonyította, hogy szabályos - és szép - gólt is tud szerezni, egy hosszú indítás után a 16-oson kívülre kifutó Palopot megkerülve a jobbszélről lőtt a kapuba.

A mindössze 20 ezres hazai nézősereg öröme nem tartott sokáig, mert egy perccel később Csihrinszkij büntetőt érően szabálytalankodott Capellel szemben, s a megítélt 11-est az egykori Real Madrid-csatár Negredo könnyedén váltotta gólra.

A mérkőzés összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4OWTNFyQTfj3VBHc


A tavaly hat címet begyűjtő, a kupában is címvédő Barcelona így nincs könnyű helyzetben a jövő heti visszavágó előtt, ugyanis egygólos hátrányát a 2007-os kupagyőztes Sevilla otthonában kellene ledolgoznia. A többi mérkőzést szerdán és csütörtökön rendezik.

A további program:
szerda:
Celta Vigo (II.) - Villarreal
Valencia - Deportivo La Coruna
Alcorcon (III.) - Racing Santander
Recreativo Huelva (II.) - Atlético Madrid

csütörtök:
Rayo Vallecano (II.) - Real Mallorca
Hercules (II.) - Osasuna
Málaga - Getafe