Vágólapra másolva!
Hiába vezetett az Everton kétszer is az Emirates-stadionban, az Arsenal mindkétszer egyenlíteni tudott - másodszor a 92. percben -, és ezzel egy pontot megmentett a Premier League 21. fordulójában. A Manchester Unitednek is meg kellett elégednie az egy ponttal, vendégként 1-1-et játszott a bő élcsoportba tartozó Birmingham Cityvel.

Az időjárás által megcsonkított angol forduló egyetlen szombat délutáni meccsén az Arsenal az Evertont fogadta, Arsene Wenger pedig hat helyen változtatott az FA-kupában a West Hamet kiejtő csapaton, visszakerült a kezdőbe Almunia, Denilson, Traoré, Diaby, Nasri és Arsavin.

A vendégeknél debütált a Los Angeles Galaxytől kölcsönvett Donovan, Saha pedig sérülése után ismét bevethető állapotban volt. Jobban kezdett az Everton, és bár Saha csak lesgólig jutott, a 12. percben sikerült érvényeset is szerezni, Donovan szögletére Osman robbant be, és az erőteljes fejessel szemben a gólvonalon menteni igyekvő Denilson is tehetetlen volt.

A szokatlanul ötletszegény támadójátékot produkáló Arsenal egy szerencsés góllal egyenlített - első kapuralövéséből - a 28. percben: Eduardo lekészítése után Denilson tüzelt, a labda megpattant Osman lábán, becsapva ezzel a jobbra vetődő Howardot. A gól nem hagyott mély nyomokat az Evertonban, legalábbis erre utalt, hogy megvolt az esély a vezetés visszaszerzésére, de Cahill hiába előzte meg Almuniát, a lecsorgó labdára Vermaelen ért oda, aki gyorsan tisztázott.

A második félidő elején is sikerült párszor zavart okoznia a livepooliaknak, főleg Donovan révén, aztán az Arsenal is felpörgette a tempót, de ez csak a szögletek és a veszélyes beadások számában mutatkozott meg, Howardnak nem kellett bravúrt bemutatnia. Érezni lehetett, hogy nem lesz 1-1 a végeredmény, de a várakozással ellentétben nem az Arsenal, hanem az Everton szerzett gólt: Cahill óriási labdát adott a saját térfeléről induló Pienaarnak, aki szemtelenül, Poborsky-módra alábökött a labdának, ami Almunia fölött a hálóba hullott.

A második után gyorsan jöhetett volna a harmadik Everton-gól is, de a csereként beállt Vaughan lövését Almunia védte, életben tartva ezzel a londoni reményeket. Hogy mennyire fontos volt ez a védés, az a 92. percben derült ki, amikor egy szépen kipasszolt akció végén Diaby tolta tovább a labdát Rosickynak, a csereként beállt cseh középpályás külsős lövése pedig a bevetődő Neillen megpattanva vágódott a léc alá.

A hátralévő három percben is voltak még izgalmak, az egyik oldalon Arsavin beadását vágták ki az utolsó pillanatban, a másikon pedig Almunia karambolozott Traoréval és Vaughannal, de szerencsére egyiküknek sem lett komoly baja. A 97 percig tartó meccs végül 2-2-vel zárult, az Arsenal így maradt a harmadik helyen.

A londoni meccshez hasonlóan Birminghamben is az esélytelenebb csapat szerzett vezetést a Manchester United ellen, Cameron Jerome egy szöglet után közelről vette be Kuszczak kapuját. A második félidőben a vendégek Scott Dann öngóljával egyenlítettek, és bár később mindkét csapatnak volt lehetősége a győztes gól megszerzésére, ez egyiküknek sem sikerült.

Premier League, 21. forduló:
Arsenal - Everton 2-2 (1-1)
gól:
Denilson (28.), Rosicky (92.), illetve Osman (12.), Pienaar (81.)

Birmingham City - Manchester United 1-1 (1-0)
gól: Jerome (39.), illetve Dann (63., öngól)
piros lap: Fletcher (Manchester, 84.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 20 45-16 45
2. Manchester United 21 46-19 44
3. Arsenal 20 53-23 42
4. Tottenham Hotspur 20 42-22 37
5. Manchester City 19 38-27 35
6. Aston Villa 20 29-18 35
7. Liverpool 20 37-25 33
8. Birmingham City 21 21-19 33