Vágólapra másolva!
Egy trágár levél miatt távozott posztjáról hétfőn Tom Hicks Jr., az FC Liverpool sportigazgatója, aki egyben a futballklub egyik tulajdonosának a fia.

Egy aggódó szurkoló ugyanis nemrég az egyesület anyagi helyzetét firtató e-mailt küldött az elöljárónak, aki nyomdafestéket nem tűrő szavakkal válaszolt neki.

Hicks először idiótának nevezte a drukkert, majd második válaszában - szabadon fordítva - azt írta: "Szopjál le, faszfej, menj a pokolba! Hánynom kell tőled."

A sportvezető később bocsánatot kért a megsértett drukkertől: "Elnézést kérek a levelem stílusa miatt, de elveszítettem a fejemet. Meggondolatlanul, dühből reagáltam". A szurkoló levelének a pontos tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

A Liverpool közleményben jelezte, hogy Tom Hicks Jr.-t azonnal menesztette.

Az amerikai George Gillett és Tom Hicks három éve vette át a kikötővárosi csapat irányítását, amely jelenleg mintegy 250 millió fontos adóssággal küszködik. A liverpooli fanatikusok nem ápolnak jó viszont a tulajdonosokkal, s a mostani eset tovább mélyítheti a köztük lévő ellentétet.

A szurkolók amiatt is aggódnak, hogy a klub a hírek szerint eladja egyik legjobbját, Fernando Torrest, ha nem éri el a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyet.

A Liverpool a csoportkör után - ahol a Debrecennel is találkoztak - búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a Premier League-ben pedig csak a hetedik helyen állnak.