Vágólapra másolva!
Craig Short vezetőedző szerint egy-egy magyar védő és középpályás mellett egy német csatárt is igazolna a Ferencváros labdarúgócsapata. A játékos ügynöke szerint Csizmadia Csaba klubja, a horvát Slaven Belupo hajlandó eladni a Fradinak a jobb oldali védőt, aki nagyon közel van az átigazoláshoz, a Fradinál egyelőre csak tárgyalásról beszélnek.

Csizmadia Csaba Zágrábban várja, hogy Magyarországra utazhasson és aláírhassa új szerződését a Ferencváros labdarúgócsapatával - mondta az [origo] érdeklődésére Andjelko Jurkic, a válogatott védő ügyeit intéző menedzser.

A legutóbb a horvát Slaven Belupóban szereplő játékos neve már hetek óta téma a zöld-fehér klubnál, Jurkic szerint a két fél gyakorlatilag megegyezett már. A 12-szeres magyar válogatott védő - Jurkic szerint - nagy megtiszteltetésnek tartja az FTC érdeklődését, és alig várja, hogy a nagy múltú magyar csapatban folytathassa karrierét. "Nem hiszem, hogy bármi még közbejöhet - szinte biztos, hogy Csizmadia a Ferencváros játékosa lesz" - tett hozzá a menedzser.

A klubtól származó hírek szerint a megegyezés még koránt sem igaz, a felek egyelőre csupán az első körös tárgyaláson vannak túl.

A csapat vezetőedzője, Craig Short úgy nyilatkozott, még több játékos csatlakozhat a kerethez. "Egy fiatal német csatárt szeretnénk a csapathoz hozni a támadó szekcióba Anthony Elding mellett, a nevét azonban nem mondhatom meg, mert ügyében még javában zajlanak a tárgyalások. Rajta kívül két magyar játékos érkezhet, egy támadó középpályás és egy védő: egyikük Angliában játszik, a másik pedig szintén külföldön, de ezt nem mondhatom meg, hogy melyik országban" - mondta a pepsifoci.hu-nak a Fradi mestere.

Ha a Short által említetteket vesszük alapul, akkor Csizmadia mellett a támadó középpályás érkezhet Angliából, erre a legnagyobb esélye a Hull Cityben mellőzött Halmosi Péternek, esetleg Buzsáky Ákosnak (Queens Park Rangers) lehet.

A csapat korábbi két légiósa, a sérülésből lábadozó Wedgbury és a családi problémák miatt hazájában maradó Ashmore egy ideig biztosan nem játszik Magyarországon.

Az Üllői úti klubházban kedden megjelent Dzsudzsák Balázs is, de nem azért, mert a Fradi hajlandó lenne kifizetni a PSV Eindhovennek a balszélső 10 millió eurós kivásárlási árát - jó barátjára, az FTC-csatár Ferenczi Istvánra várt a klubépület portáján.

Stockley-val és Eldinggel még tárgyalnak

A Ferencváros labdarúgó csapata két, Angliából érkező játékossal folytat tárgyalásokat. A 27 éves, Leeds Unitedet is megjárt Anthony Elding a Crewe Alexandra, míg a pályafutása során ezidáig több mint 500 meccset játszott rutinos Sam Stockley a Port Vale csapatától érkezhet. A játékosok túl vannak az orvosi vizsgálaton, így a Ferencváros vezetősége tovább folytatja a tárgyalásokat a két labdarúgó leigazolása érdekében.