Vágólapra másolva!
Legyen karizmatikus vezető,  az üzleti életben jártas, ismerje a sportágat, lehetőleg rendelkezzen játékosi vagy sportvezetői tapasztalattal - eddig nagyjából ezek a kívánalmak fogalmazódtak meg  arról, hogy milyen embert kéne választani a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) élére. Persze az általánosságokkal nem árt vigyázni, hiszen a felsorolt tulajdonságok alapján mintha maga Kisteleki István portréja rajzolódna ki, az ő maradását azonban - immár saját magát is beleértve - senki sem szorgalmazza. Ha önnek még nincs jelöltje a közeljövőben megüresedő a posztra, segítünk, hogy rátaláljon álmai futballvezérére.

Ahhoz, hogy kiderüljön, ki felelne meg legjobban az ön elképzeléseinek, nem kell mást tennie, mint dönteni néhány egyszerű választási lehetőség között. Egy ideális világban egy jó sportvezető persze az erények mindegyikével rendelkezik, ha azonban a realitások talaján maradunk, kénytelenek vagyunk fontossági sorrendet felállítani arra vonatkozóan, hogy mely kritériumnak kell mindenképpen megfelelnie a leendő MLSZ-elnöknek. Elsőként tehát legfontosabb tulajdonságot kell kiválasztania, a következő lépcsőben pedig tovább finomíthatja álláspontját.

1. Az MLSZ elnöke elsősorban jó üzletember legyen, esetleg olyasvalaki, aki befolyása vagy összeköttetései révén tud minél nagyobb támogatást szerezni a magyar futball számára. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

2. A legfontosabb, hogy az elnök igazodjon el a labdarúgásban, legyen sportolói, edzői vagy sportvezetői tapasztalata, tudja, hogyan néz ki belülről egy öltöző. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

3. Az elnöknek mindenek előtt karizmatikus, jó megjelenésű, retorikai képességekkel is megáldott embernek kell lennie, aki megfelelően reprezentálja az ország legnagyobb sportszövetségét. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

4. Aki eddig szerepet vállalt a sportág irányításában, az eleve alkalmatlan. Ezért olyan emberre van szükség, aki feddhetetlen, képes stratégiákban gondolkozni, megfogja a munka végét, de a futballhoz eddig csak annyi köze volt, hogy rajongásig szereti. Ennek ellenére legyenek határozott elképzelései arról, hogyan kéne irányítani egy ilyen szervezetet. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!