Vágólapra másolva!
 

Nem árt, ha már tudja, mivel jár a magyar futballdzsungel királyának lenni, legyen karakán, bulldogként törjön előre, vállalja fel a konfliktusokat, az igazáért szálljon szembe akár az ország legnagyobb hatalmasságaival is. Kifejezetten előnyére válhat, ha az utóbbi években a háttérbe vonult. Tegyen meg mindent a szurkolókért, egészen odáig, hogy a saját pénzén utaztatja őket a válogatott külföldi meccseire. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Fajsúlyos személyiségre, igazi szaktekintélyre van szükség az MLSZ élén, olyan emberre, aki még képes volt számottevő eredményt elérni a magyar fociban. Csak egy edzőként és sportvezetőként is tapasztalt, Európában is elismert szakember állíthatja helyre magyar futball renoméját, még akkor is, ha a hozzá hasonló nagy egyéniségek hajlamosak a sértődékenységre, és nem mindig könnyű velük együtt dolgozni. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Olyan vezetővel járna jól a szövetség, aki meghatározó játékos volt a közelmúltban, de belekóstolt már az az üzleti életbe és a klubvezetésbe egyaránt, vagyis több kívánatos tulajdonságot is egyesít magában, mégsem számít elhasznált arcnak. Javára válhat, hogy visszavonulása után sem szakadt el a focitól, azaz mindvégig belülről, ám különböző perspektívákból gyűjthetett ismereteket e sajátos közegről. Ha mindehhez jó kiállás és nyelvtudás is párosul, nyert ügye lehet a fiatal jelöltnek. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Egy korábbi klasszis futballistát kell a szövetség élére emelni, aki múltbéli érdemeinél fogva akkor sem tud túl nagyot bukni, ha az eredmények nem őt igazolják. Egy ilyen döntés jó alkalmat kínálna az állandó ködösítés felszámolására is, minthogy az új futballvezér egész életében az "ami a szívemen, az a számon" jelszót képviselte, és mindig megvolt benne a jó értelemben vett csibészség. Az egyszerű, őszinte, helyenként akár kicsit nyers elnöki megnyilvánulások hatására a szurkolók is úgy érezhetnék: ez az elöljáró közülük érkezett. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Elengedhetetlen, hogy a leendő elnök jelenleg is aktív résztvevője legyen a magyar futball vérkeringésének. Válasszanak tehát egy klubtulajdonost, aki már bizonyította, hogy hajlandó a vagyonát a sportág érdekében gyümölcsöztetni. Rakjon végre rendet a lelátókon, még ha kemény intézkedéseket kell is keresztülvernie ehhez, így persze az sem árt, ha jó kapcsolatban van a klubvezetőkkel. Markáns véleményét MLSZ-elnökként se tartsa magában, gondolatait rendszeresen ossza meg a nagyközönséggel. Tűzzel-vassal védje a magyar futball érdekét, ne hagyja, hogy rossz hírét keltsék, ostorozza az intrikus médiát. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Valóban egy jelenlegi klubtulajdonosnak kell átvennie az irányítást, de kevesebb szereplési vággyal. A hangzatos kijelentéseknél fontosabb, hogy az illető elmondhassa magáról: nemcsak sikeres csapatot hozott össze, de nyereségessé is tudott tenni egy futballvállalkozást Magyarországon. Ennek ellenére maradjon a háttérben, sőt kifejezetten kerülje a nyilvánosságot; törekedjen arra, hogy az emberek ne is tudják, ki irányítja az MLSZ-t. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!