Vágólapra másolva!
Gyakrabban kellene hét közben focizniuk az olaszoknak: szerdán a Fiorentina ötgólos meccsen ütötte ki a címvédő Laziót a kupából, két elmaradt bajnokin pedig összesen hat találat esett. Nem csak a mennyiséggel lehettek elégedettek a szurkolók, Mutu, Zárate, Rocchi, Di Vaio és Chevantón is élményszámba menő gólt szerzett. Mutu és Di Vaio mindjárt kettőt is.

Parázs meccsen esett ki a Coppa Italia címvédője

Az olasz kupa negyeddöntőjében egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A Fiorentina félidőben már 2-0-ra vezetett, Mutu két szépségdíjas kapásgóljával. A hazaiak azonban nem nyugodhattak meg a lefújásig: Zárate nagy szóló után szépített, némi szerencsével, de megérdemelten (2-1). Kröldrup csak átmenetileg állította vissza a kétgólos firenzei előnyt, mert a védőjéről remekül leforduló Rocchi a 68. percben szépített. Újabb gólra azonban már nem futotta a Lazio erejéből, a címvédő búcsúzott a sorozattól.

Fiorentina - Lazio 3-2

Bombagólok Di Vaiótól és Chevantóntól

Az olasz kupa-meccs mellett két elmaradt bajnoki mérkőzés pótlására is sor került. Bolognában a hazaiak már 2-0-ra is vezettek Di Vaio két nagy góljával, ám a hazaiak nagy bánatára az Atalanta visszakapaszkodott és pontot mentett. A semleges nézők ezt nem bánhatják, a Sevillából igazolt Chevantón elemi erővel zúdított a bolognai kapuba a vendégek egyenlítő góljánál.

Bologna - Atalanta 2-2

Komanék pontrablása

Koman Vladimir végigjátszotta a Bari genovai bajnokiját. Ezen a találkozón nem születtek olyan látványos gólok, de izgalmakban nem volt hiány. A Bari korán vezetést szerzett a szemfüles Barreto révén, majd egy szerencsés szabadrúgással egyenlített a Genoa. A folytatásban azonban elkerülte a szerencse a hazaiakat, előbb Gillet kapus mutatott be bravúrokat, majd Juric szabadrúgása csapódott a kapufáról kifelé.

Genoa - Bari 1-1