Vágólapra másolva!
Várhatóan a Manchester Unitedbe igazol Chris Smalling. A hátvéd másfél éve még amatőr játékos volt, majd lecsapott rá a Fulham, most pedig a Manchester mellett még az Arsenal futballcsapata is harcol érte.

A Manchester Unitednek ebben a szezonban sok gondot okoztak a sérülések. Decemberben volt olyan mérkőzés, amikor a megszokott védelemből csak Patrice Evra játszott, a védősor többi posztján középpályásokat szerepeltetett Alex Ferguson. A sérültek többsége időközben felépült, ugyanakkor pletykák kaptak szárnyra Nemanja Vidics távozásáról. A MU tehát védőt keres, és angol lapértesülések szerint hétmillió fontos ajánlatot tett a Fulhamnek a 21 esztendős Chris Smallingért. A londoniak állítólag el is fogadták az ajánlatot.

Smalling karrierje mesébe illő: a tehetséges hátvéd 2008 nyaráig csak amatőr szinten játszott, a Maidstone Unitedben. A megyei korosztályos válogatottból azonban bekerült az országosba, ahol a teljesítménye megtetszett a Fulham tehetségkutatóinak, a londoniak le is igazolták a védőt. Smalling az előző idény utolsó fordulójában debütált a Premier League-ben, a mostani szezonban pedig csak további két bajnokin és néhány kupamérkőzésen játszott. Tehetségére azonban nagyobb klubok is felfigyeltek, az Arsenal már korábban jelezte érdeklődését, sőt Arsene Wenger még mindig nem tett le arról, hogy megszerezze az ifjú titánt a Manchester orra elől.

További átigazolási hírek

A fent említett Vidic helyett egyelőre egy másik szerb, Zoran Tosics hagyta el a Manchester Unitedet. A 22 éves szélső idény végéig az FC Köln együttesét erősíti majd. A Villarreal uruguayi középpályását, Sebastián Egurent szezon végéig kölcsönvette a Lazio. A Newcastle ingyen megszerezte a Portsmouth 26 éves védőjét, Mike Williamsont. Az Espanyol szerb középpályását, Milan Szmiljanicsot a Sporting Gijón szeretné megszerezni. A Hannover a Feyenoord veterán holland csatárával, Roy Makaayjal erősítene. A Wolfsburg a Gremio brazil játékosával, Reverrel tárgyal. A Tottenham mellőzött mexikói csatára, Giovani dos Santos kölcsönbe a Galatasarayhoz kerülhet.

www.global-soccer.eu