Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Chelsea vezetőedzője szívesen ad pár nap szabadságot, ha csapatkapitánya, John Terry rendezni akarja válságba jutott házasságát. Az olasz vezetőedző szerint a klubnál semmi sem változott a Terry-botrány kirobbanása óta, és a csapaton belül egyáltalán nem téma a játékos félrelépése.

Az angol bulvársajtó napok óta John Terry házasságtörését taglalja. A Chelsea és az angol válogatott csapatkapitánya, akit tavaly egy angol cég az "Év apukájának" választott, egykori klubtársa, Wayne Bridge volt barátnőjével - egyben kisfia anyjával - lépett félre.

A történtek állítólag nagyon megviselték Terryt. A botrány kirobbanása óta lejátszott két bajnokin folyamatosan pfujolták az ellenfél szurkolói, miközben az angol sajtó egy része olyan értesülésekkel riogatja, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány ki akarja hagyni a nyári világbajnokságra készülő keretből.

A hírek szerint Terry szeretne a megcsalt felesége után menni Dubajba , hogy megpróbálja rendbe hozni a házasságát. A Chelsea vezetőedzője, Carlo Ancelotti mindenesetre megértőnek mutatkozik a csapatkapitányával szemben.

"Ha Terrynek néhány nap szabadságra van szüksége, hogy rendezze ezt a problémát, én nagyon szívesen elengedem őt. Egyébként ez meg csak John és az én ügyem, nem hinném, hogy bárki másra is tartozna" - mondta az olasz szakvezető, aki szerint Terry teljesítményén nem szenvedte kárát a magánélet problémáknak. "Továbbra is nagyszerűen játszik, ha kifut a pályára, mindig a lehető legtöbbet nyújtja."

A Burnley ellen Terry győztes gólt szerzett a hétvégén, de a csapat kedden a Hull City elleni 1-1-gyel elszalasztotta az esélyt, hogy négy pontra növelje előnyét a Manchester United előtt. Ennek azonban nem Terry ügye az oka, állítja Ancelotti.

"A légkör a csapat körül ugyanolyan, mint volt, semmi sem változott. Nem is beszéltem Terryvel erről az ügyről. Félre ne értsenek, szeretek a játékosaimmal beszélgetni, de nem ilyen dolgokról, ennek a témának nem itt van a helye" - véli Ancelotti.