Vágólapra másolva!
Szerdán három mérkőzést játszottak a labdarúgó német kupa negyeddöntőjében. A Bayern München egy félidő előnyt adott a Bundesliga 2-es Greuther Fürthnek, míg az Augsburg Torhelle Sándor nélkül győzte le a három piros lapot begyűjtő Kölnt. A Schalke sovány győzelmet aratott Osnabrückben.

A Bayern Thomas Müller góljával már az ötödik percben vezetett a másodosztályú Greuther Fürth ellen, a továbbjutásért azonban meg kellett szenvednie. A vendégek újabb öt perc elteltével egyenlítettek, s ezzel alaposan összezavarták a Bayernt. Hiába játszott a münchenieknél Robben és Ribéry is, elöl egyáltalán nem voltak veszélyesek - hátul annál inkább. A védelem sorozatos hibáit harmadszorra tudta kihasználni Allagui, így a félidő 2-1-es vendégelőnnyel zárult.

Fordulás után még szűk negyedórán át örülhettek a Fürth-drukkerek, onnantól kezdve viszont hengerelt a Bayern. Az 58. percben Nöthe kezezett, a büntetőt Robben váltotta gólra. Három perc múlva Ribéry használt ki egy védelmi hibát, majd Lahm és Müller is betalált. A Greuther Fürth megaláztatása az utolsó előtti percben teljesedett ki: Allagui hatalmas öngólt fejelt.

Az Augsburgban ezúttal nem lépett Torghelle Sándor a Köln ellen, a csapat így is továbbjutott egy korai gólnak köszönhetően. A vendégektől három játékost is kiállítottak, közülük Lukas Podolski esete legérdekesebb: a vb-ezüstérmes támadó egy óra játék után állt be, kilenc perccel később pedig már mehetett is le.

Német Kupa, negyeddöntő:
Bayern München - Greuther Fürth 6-2 (1-2)
gól:
Müller (5. és 82.), Robben (57., 11-es), Ribéry (60.), Lahm (65.), Allagui (89., öngól), illetve Nöthe (10.), Allagui (40.)

Augsburg - Köln 2-0 (1-0)
gól:
Thurk (3.), Rafael (86.)
piros lap: Chihi (30.), Podolski (69.), Petit (85.) - mindhárom Köln

Osnabrück - Schalke 0-1 (0-0)
gól:
Kuranyi (59.)

kedden:
Werder Bremen - Hoffenheim 2-1