Vágólapra másolva!
Kihagyja a Cardiff City elleni FA-kupa-nyolcaddöntőt John Terry, a Chelsea válogatott hátvédje, és helyette inkább Dubajba utazik, hogy megpróbálja megmenteni a félrelépése miatt romokban heverő házasságát.

Carlo Ancelotti, a londoniak menedzsere már korábban jelezte, ha Terry kéri, akkor kap néhány szabadnapot, hogy elutazzon Dubajban tartózkodó feleségéhez, és megpróbálja megmenteni házasságát.

Az utazásnak most jött el az ideje, ugyanis az Everton elleni mérkőzésen úgy tűnt, Terry már nem tud tökéletesen koncentrálni a feladatára. Míg a botrány kirobbanása után gólokkal és gólpasszokkal bizonyította, hogy nem viselték meg a történtek, addig a szerda esti bajnokin a liverpooliak mindkét góljánál ő maradt le Louis Saharól.

Ancelotti döntését, helyettese Ray Wilkins tudatta a sajtóval: "Terry nem fog játszani szombaton a Cardiff ellen, Carlótól kapott néhány szabadnapot, február 20-án viszont már számítunk rá a Wolverhampton elleni bajnokin. Ezt ők ketten megbeszélték, és arra jutottak, hogy ezzel a döntéssel jár mindenki a legjobban."

Wilkins kitért az Everton elleni hibákra, egyúttal meg is védte Terryt: "Saha ellen nagyon nehéz játszani, mert kiváló csatár. A második gólja előtt John valóban aláfutott a labdának, kicsit elszámította magát, ez előfordul. Ugyanakkor Terry az egész szezonban kiemelkedően jól teljesített, most hibázott, de ez jelentéktelen apróságnak tűnik az eddigi teljesítményét nézve."

Terry hibáját az Evertont irányító David Moyes sem hagyta szó nélkül. "Saha már Londonban is nagyon jól játszott Terry ellen, és most ismét fantasztikus volt, akár négy gólt is lőhetett volna. Ettől függetlenül John Terry egy nagyszerű középső védő, és ha Chelsea egyszer lemondana róla, akkor én biztos, hogy vevő lennék rá."