Vágólapra másolva!
Bár nem rendelkezik pro licenccel, mégis dolgozhat a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként Craig Short. Ha az angol szakember beiratkozik a tanfolyamra, s a klub bemutatja az erről szóló igazolást, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség szabad utat ad.

Korábban felmerült, a pro licenc hiányában nem ülhet le a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadjára Craig Short. A klub vezetése többször elmondta, biztos abban, hogy az angol szakember elláthatja majd feladatát, azaz a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezi számára a munkát.

Pénteken kiderült, a magyar szövetség valóban szabad utat ad az edzőnek akkor, ha Shortot felveszik a pro licences tanfolyamra, s erről az FTC bemutatja az írásos igazolást. Short jelenleg az angol B licencet végzi, júliustól kell elkezdenie a pro licencet, amelyet hét hónap alatt kell elvégeznie.

A pénteki sajtótájékoztatón bemutatták a csapat két legújabb szerzeményét, a 24 éves máltai Andre Schembrit, valamint a 31 esztendős északír Tommy Dohertyt. Short elmondta, elégedett az új igazolásokkal, úgy érzi szükség volt rutinosabb játékosokra, mert a fiatalok nem bírták el a nyomást az előző szezonban.

Kiderült, már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a klubvezetés elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban. "Eredetileg az új stadion felépítését követően szerettük volna rendszeresíteni a szurkolók regisztrálását, de sajnos a rendbontások miatt arra kényszerültünk, hogy előbb tegyük meg ezt a lépést" - mondta Berki Krisztián, a ferencvárosi futballcsapatot működtető Zrt. Vezérigazgatója. "Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kártyatulajdonosok a későbbiekben különböző kedvezményekben is részesülhessenek."

A vezérigazgató hozzátette, hogy a szükséges adatvédelmi feltételeknek a klub maradéktalanul megfelelt, s minden ehhez kapcsolódó szabályt az előírásoknak megfelelően betartanak.