Vágólapra másolva!
Mezey György, a Videoton vezetőedzője szerdán a klub honlapján intézett kirohanást a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői ellen, amiért a tavaszi szezonrajt elhalasztása miatt szerinte tervezhetetlenné válik a csapat felkészítése. Az MLSZ-ben ugyanakkor azt mondják, a klubok miatt kell módosítani a menetrendet, a halasztást pedig Garancsi István, a Videoton FC többségi tulajdonosa is támogatta.

"Sajnálattal tapasztalom, hogy a harc, amely az MLSZ jövőbeli pozícióiért folyik az érdekeltek között, minden energiájukat leköti, miközben nemsokára odáig jutunk, hogy egyetlen napra nem lehet előre tervezni a honi labdarúgásban. A programok állandóan változnak, egy hét alatt a harmadik tervet halljuk" - panaszkodott Mezey a Videoton honlapjára szerdán kirakott, csütörtökre azonban eltávolított írásban. "Sajnálattal tölt el, hogy egyetlen tiltakozó hangot sem hallottam eddig. Nincs egyetlen vezetőnek sem kommentárja ahhoz, hogy gyakorlatilag a közvetítő televíziós csatorna állítja össze a programot? Ezt nevetségesnek és a jövőre nézve lehangolónak tartom" - fogalmazott a vezetőedző.

Az MLSZ versenyigazgatója, Kovács István Mezey szavaira reagálva az [origo]-nak elmondta, a klubtulajdonosok NB I-es bizottsága kezdeményezte a most hétvégére tervezett tavaszi nyitóforduló elhalasztását, mert a Vasas, a Ferencváros és az Újpest nem oldotta meg a pályagondjait. A javaslat ezt követően került az MLSZ elnöksége elé, amely ezt elfogadta. Az elnökségin meghívott vendégként Garancsi István, a Videoton FC többségi tulajdonosa is jelen volt, és véleményével támogatta a forduló elhalasztását - állítja az MLSZ vezetése.

"Az MLSZ tervszerűen készült a rajtra, február 8-án a sportszervezetek képviselőivel és a két érintett tévétársasággal megállapodtunk a bajnoki és a kupafordulók pontos lebonyolítási rendjében, kezdési idejében" - mondta a versenyigazgató. "Ekkor valamennyi klub vállalta, hogy játékra alkalmas körülményeket teremt a kitűzött időpontra. Még figyelmezettem is őket, hogy tolják le idejében a havat a pályákról, ezt Győrben, Zalaegerszegen vagy Fehérváron meg is oldották, a három fővárosi klub azonban elmulasztotta. Hallom, hogy az Újpest most forralt borért és meccsjegyért toborozza a szurkolóit, hogy segítsenek letolni a havat, de kérdem én, miért nem tették meg ezt két héttel ezelőtt, illetve folyamatosan mindig, amikor összegyűlt egy tízcentis hóréteg a pályán."

Kovács elmondta, mivel az egész fordulót el kellett halasztani, a február eleji egyeztetések teljesen felborultak, emiatt pedig számos új problémával kell szembenézniük az új program kialakításakor. Jelenleg például nem biztosított az előírt 72 órás szünet a bajnoki és a Ligakupa-meccsek között, nem tudnak különböző időpontban játszani az egy klubhoz vagy városhoz tartozó NB I-es és alsóbb osztályú csapatok, de összecsúsztak a meccsek más sportágak bizonyos eseményeivel is, amit a klubok kérésére szintén el akartak kerülni.

"Mint látható, Mezey György szavaival ellentétben nem a tévétársaságok állítják össze a programot, hanem a sportszervezetek és a tévék az MLSZ vezetésével közösen, ahogy ez február 8-án is történt. Ez egy sziszifuszi munka, több csapattól pedig még nem is kaptunk visszajelzést a tervezett módosításokról" - mondta Kovács.