Vágólapra másolva!
Megvédte címét az angol labdarúgó Ligakupában a Manchester United, miután a vasárnapi, Wembley-stadionban rendezett döntőben hátrányból fordítva legyőzte az Aston Villát.

A birminghamiek a Wembley több mint 85 ezres nézőközönsége előtt meglepetésre már az ötödik percben vezetést szereztek, Milner büntetőből volt eredményes.

Mindössze 8 perccel később ismét egyenlő volt az állás: Berbatov erőszakos labdaszerzés után megindult a Villa-kapu felé, a 16-oson belül szerelték, ám a labda épp az érkező Owen felé gurult, aki 14 méterről a jobb alsóba gurított.

Owen helyére az első félidő hajrájában állt be Rooney, s a kupa sorsát épp ő döntőtte el a 74. percben. Remekbe szabott Valencia-Berbatov kényszerítőzés után előbbi a jobbszélről tökéletesen adott középre, Rooney 10 méteres felhőfejese ellen esélye sem volt Friedel kapusnak.

A MU története során negyedszer (1992, 2006, 2009, 2010) diadalmaskodott a sorozatban, Sir Alex Ferguson vezetőedzővel pedig 26. trófeáját nyerte a csapat.

Ligakupa, döntő:
Manchester United - Aston Villa 2-1 (1-1)
London, Wembley-stadion, 88 596 néző
v.: P. Dowd
MU: Kuszczak - Evans, Rafael (Neville, 66.), Vidic, Evra - Valencia, Park (Gibson, 85.), Fletcher, Carrick - Owen (Rooney, 42.), Berbatov.
Aston Villa: Friedel - Cuellar (Carew, 80.), Warnock, Dunne, Collins - Ashley Young, Milner, Downing, Petrov - Heskey, Agbonlahor.
gól: Owen (13.), Rooney (74.), illetve Milner (5., 11-esből)

A meccs összefoglalója: