Vágólapra másolva!
Az oroszok arra számítanak, hogy legyőzik a magyar labdarúgó-válogatottat a szerda esti, győri barátságos mérkőzésen.

A 19.30-kor kezdődő meccs előtt Vaszilij Berezuckij, a védelem egyik oszlopa úgy nyilatkozott az orosz hírügynökség tudósítójának, hogy egyértelműen nyerésre játszanak.

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy szokásos felmérő mérkőzés, de mi mindig, így most is azzal a szándékkal lépünk pályára, hogy győzzünk" - mondta.

Hasonlóan fogalmazott Igor Akinfejev kapus is, aki a magyarokkal vívandó meccset kitűnő próbának fogja fel az orosz bajnoki rajt előtt.

"Ez a találkozó mindenek előtt azok számára fontos, akik odahaza futballoznak, de a presztízsünk miatt sem tekinthetjük egyszerű gyakorlásnak a mérkőzést" - jelentette ki az orosz kapus.

A Guus Hiddink vezette válogatottnak ez az első meccse, mióta novemberben elbukta a vb-pótselejtezőt a szlovénokkal szemben. A holland szakember utoljára ül az orosz válogatott kispadjára, ezután a török nemzeti együttest irányítja majd, a megállapodás értelmében 2012. július 31-ig.

Hiddinket 2006-ban nevezték ki az orosz nemzeti csapat élére, s 2008-ban az ő vezetése alatt jutott Európa-bajnoki elődöntőbe a válogatott, amely ugyanakkor nem jutott ki az idei vb-re.