Vágólapra másolva!
Sérülése miatt ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára Michael Owen, az angol bajnoki címvédő Manchester United labdarúgója.

Sir Alex Ferguson, a Manchester vezetőedzője pénteken jelentette be, hogy a 2001-es aranylabdást hétfőn operálják meg, miután súlyos térdsérülést szenvedett az Aston Villa ellen 2-1-re megnyert vasárnapi Ligakupa-döntőben.

Ez azt is jelenti, hogy a 30 éves csatár biztosan nem kap helyet a nyári dél-afrikai világbajnokságra készülő válogatottban. Fabio Capello, a nemzeti együttes olasz szövetségi kapitánya korábban azt mondta, hogy Owen csak akkor kerülhet be a keretbe, ha klubjában rendszeresen pályára lép.

A 89 válogatottsága során 40 gólig jutott támadó utoljára 2008 márciusában, a franciák elleni barátságos összecsapáson szerepelt az angol csapatban.

Michael Owen sérülése elszomoríthatja a MU-drukkereket, akik azzal vigasztalódhatnak, hogy közel másfél év után ismét pályára léphet Owen Hargreaves. A középpályás 2008 szeptemberében játszott utoljára, azóta mindkét térdét kétszer operálták íngyulladás miatt, s a szigetországi sajtóban már biztosra vették, hogy a futballista karrierje véget ért.

A 29 éves Hargreaves az utóbbi időben már csapattársaival edzett, s jövő csütörtökön a tartalékcsapat mérkőzésen valószínűleg pályára léphet.