Társoldalunk:

Adrianónak a focivébé is rámehet az alkoholproblémájára

2010.03.08. 13:53

A problémás viselkedéséről is közismert Adriano kiújuló alkoholproblémái miatt akár a nyári labdarúgó-világbajnokságot is kihagyhatja.

A Flamengo igazgatója, Marcos Braz egy vasárnapi rádióadás során fejtette ki a brazil támadó ideiglenes mellőzésének okát: "Ha elkezd inni, nem tud mértéket tartani - nyilatkozott Braz. - Már egyszer túljutott ezen az egészen, de most a személyes problémái miatt újra az alkoholhoz nyúlt."

A 28 éves játékos a helyi média szerint azért nem jelent meg csapata pénteki edzésén, mert összeveszett menyasszonyával. Braz ugyanakkor egyértelműen tagadta, hogy a korábban az olasz Internazionalét erősítő támadó drogozna is: "Teljesen abszurd, hogy drogproblémái lennének - jelentette ki Braz. - Névlegesen az alkohol is kábítószer, de egészen más fajta."

A robosztus csatár tavaly áprilisban az olasz Internazionalétól igazolt hazájába. Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy Adriano depresszióval küzd és bár a támadó beismerte, rendkívül nehéz időszakon megy keresztül, alkoholproblémáit határozottan tagadta. A visszatérése után a Flamengót bajnoki címig vezető játékos számos edzést hagyott már ki személyes okokra hivatkozva, de mint a csapat legnagyobb sztárja, az esetek nagy részét büntetés nélkül úszta meg.

Adriano viselkedésével már 2007-es Sao Pauló-i játéka  idején is akadtak gondok. Klubja edzésről való késés, a rendőrség pedig kisebb közúti balesetek miatt büntette. Néhány órával szerződése aláírása után fénykép készült arról, hogy  egy brazil klubban bulizik barátaival. Később két meccsre tiltották el egyik ellenfele lefejelése miatt.

Sokáig úgy tűnt, a brazil válogatott kiválóság végül kilábal a személyes problémái okozta gödörből, azonban a menyasszonyával történt perpatvar és a kiújuló alkoholproblémái miatt nem csupán a  Flamengo-beli pozíciója kerülhet veszélybe, hanem vb-szereplés is.

Adriano tagja a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő brazil keretnek, azonban a szövetségi kapitány Dungának nincsenek csatárgondjai. A négyszeres olasz bajnok mellett harcra kész Robinho, Nilmar, Luís Fabiano, Pato és Ronaldinho is. A többletnek - ez idáig úgy tűnt - a két Milan-játékos (Pato és Ronaldinho) esik áldozatul, Adriano visszaesése azonban akár ezen is változtathat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK