Vágólapra másolva!
Komoly helyzet nélkül esélye sem maradt az angol Chelsea-nek az Inter ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így a hazai 2-1-es siker után Samuel Eto'o hajrában szerzett találatával az olasz együttes kettős sikerrel jutott tovább. A másik keddi mérkőzésen a hazai 1-1 után meglepetésre Sevillában tudott győzni a CSZKA Moszkva, a győztes gólt a hazaiak kapusának, Palopnak kapitális bakija eredményezte.

Eredmény, BL, nyolcaddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol) - Internazionale (olasz) 0-1 (0-0)
London, Stamford Bridge
v.: Wolfgang Stark (német)
Chelsea: Turnbull - Ivanovic, Alex, Terry, Zsirkov (Kalou, 74.) - Ballack (Joe Cole, 62.), Mikel Obi, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda
Inter: Júlio César - Maicón, Lúcio, Samuel, Zanetti - Cambiasso, Sneijder (Mariga, 85.), Thiago Motta (Materazzi, 92.) - Pandev (Stankovic, 75.), Eto'o, Milito
gól: Eto'o (79.)
piros lap: Drogba (86.)
továbbjutott: az Inter 3-1-gyel, kettős győzelemmel

A hazaiaknál Ashley Cole sérülése nem jött rendbe, így a balhátvéd a sérüléséből felépült Zsirkov lett, Joe Cole csak a kispadon kapott helyet, míg a kapuba a várakozásoknak megfelelően - Cech és Hilário sérülése miatt - Ross Turnbull állt. A cserekapus a mindössze 19 éves walesi Taylor lett. Az Internél Balotelli el sem utazott a csapattal Londonba, Santon sérülése miatt ismét Javier Zanetti lett a bal oldali védő.

A 7. percben Malouda két csel után nekirohant Lúciónak, a közönség büntetőt reklamált, ám a játékvezető helyesen továbbot intett. Négy perccel később Ballack tolta meg a labdát a térfél közepén, 25 méteres bombája azonban elkerülte a kapu jobb oldalát. A 16. percben Lúció majdnem arcon rúgta Maloudát, Drogba azonnal elégtételt akart venni, végül a lökdösődésnek Stark bíró intelmei vetettek véget.

Az első húsz perc a védelmek fölényét hozta. Az Inter-csatárok legtöbb akciója lesen akadt el, a Chelsea belső emberei remekül léptek ki, a másik oldalon Maicónt és Zanettit nem tudták becsapni a szélsők, Lúció és Samuel pedig leradírozta Anelkáékat.

A 26. percben az első védelmi megingást követően Malouda fejjel szerzett labdát Lúcio elől, Drogba lövésébe azonban Maicón önfeláldozóan belefetődött, a kipattanót Lampard a lelátóra bikázta. A 28. percben Turnbull is játékba avatkozott, Pandev lövését könnyedén védte.

A 33. percben hatalmas helyzetet hagyott ki az Inter: Maicón beadását Terry nem tudta elfejelni, az ötösön ácsorgó Eto'o ezen úgy meglepődött, hogy képtelen volt a gólszerzésre. A 37. percben Eto'o beadását Milito elől mentették szögletre a védők.

A Chelsea támadásaiban se ötlet, de lendület nem volt, Anelka több alkalommal is hiába szaporázta lépteit, az akciót csupán öt Inter-játékos kísérte, saját társ soha. A 43. percben a francia támadó megunta a teszetoszaságot, ám nagy helyzetben hibázott, közeli lövését Júlio César védte, a lecsorgó labdát pedig Lúció vágta szögletre. A félidő hosszabbításában Samuel mentett hatalmas ziccerben Lampard elől, maradt a gól nélküli döntetlen.

Szünet után Drogba veszélyeztetett először, legalább az első félidő 1:1-es kapura lövési arányát a Chelsea javára billentette, gól azonban nem születhetett, mert szerény szabadrúgását Júlio César könnyedén fogta. Az 52. percben Malouda balról, éles szögből lőtt, Júlio César bravúrral mentett a kapufa mellett.

A 60. percben Pandev léphetett ki ziccerben, de ahelyett, hogy Eto'o segítségével sakk-mattra játszotta volna a lehetőséget, addig cipelte a labdát, amíg Zsirkov szerelte. A szögletet követően Milito lövését védte Turnbull.

A 62. percben Ballack helyére Joe Cole érkezett, három perc múlva pedig kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét az Inter: Sneijder védők mögé emelt labdája teljesen üresen találta Militót, aki a kifutó kapus és a visszaloholó Terry között borzasztóan lőtt - nem is kapura, inkább a szögletzászlóra célozva. A 70. percben Thiago Motta öt méterről fejelt a léc fölé.

Az utolsó negyedórára érkezett a hazaiaknál Kalou, akit a balhátvéd Zsirkov helyett küldött harcba Carlo Ancelotti, válaszul a másik oldalon Pandev helyére Stankovic állt be. A 79. percben az Inter szerzett vezetést, Sneijder sokadik álmapasszával ezúttal Eto'o lógott meg, Alex beragadt, így lesről nem lehetett szó, s miután Ivanovic nem mert szabálytalankodni, a kameruni csatár 16 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1).

A hajrában Drogba megkapta második sárga lapját, így hasonlóan a tavalyi szezonhoz, ismét piros lappal búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A 93. percben Eto'o soron következő ziccerét Turnbull kivédte, maradt az 1-0-s olasz siker - az Inter kettős győzelemmel jutott a BL negyeddöntőjébe.

Eredmény, BL, nyolcaddöntő, visszavágók:
Sevilla (spanyol) - CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (1-1)
Sevilla, Ramón Sánchez-Pizjuán-stadion
v.: Kassai Viktor
Sevilla: Palop - Stankevicius, Dragutinovic, Fazio, Fernando Navarro (Adriano, 74.) - Jesús Navas, Renato (Negredo, 71.), Zokora, Diego Capel (Kanouté, a szünetben) - Perotti - Luis Fabiano
CSZKA: Akinfejev - V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Aldonyin, Semberas - Krasic (Odiah, 72.), Honda (Rahimic, 82.), Mark González (Mamajev, 88.) - Necid
gól: Perotti (41.), illetve Necid (39.), Honda (57.)
továbbjutott: a CSZKA Moszkva 3-2-es összesítéssel.

Már a harmadik percben ziccert hagyott ki a Sevilla, Jesús Navas jobb oldali beadását követően Luis Fabiano 6 méterről lőtt, Akinfejev hatalmas bravúrral védett. A 14. percben Krasic 23 méterről jócskán a bal kapufa mellé tüzelt.

A 26. percben Necid pazar passzát követően Honda 15 méterről lőhetett, Palopról kipattant a labda, Honda fekve ismételt, de a bal kapufa mellé lőtt.

A 39. percben váratlanul vezetést szerzett a CSZKA. Egy bal oldali beadással Honda a 16-os bal oldali sarkától befordult, azonnal Necidhez passzolt, aki testcsellel becsapta Stankeviciust, s 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Két percet sem kellett várni az egyenlítésre, egy hosszú indításra az orosz védők ímmel-ámmal mozdultak, Jesús Navas közéjük ugorva megszerezte a labdát, középre passzolt, Perotti pedig a kapuba lőtt (1-1).

Forrás: AFP

A második félidőre Diego Capel helyére a mali támadó, Kanouté érkezett. Az 53. percben Jesús Navas keverte meg a védelmet, jobbról középre adott, kanouté megcsúsztatta a labdát az ötösön, ezzel gyakorlatilag elfejelte a ziccerben érkező Perotti elől a labdát.

Az 57. percben ismét a CSZKA szerzett vezetést: Honda 25 méteres, középre tartó szabadrúgását Palop rendkívül ügyetlen mozdulattal a bal felső sarokba ütötte (1-2). A 66. percben Perotti szabadrúgása szállt a léc fölé.

Őrült támadásokba kezdett a Sevilla, hiszen a továbbjutáshoz két gólt kellett volna szereznie, ám a moszkvai védelem tökéletesen állt a lábán.

Az eredmény nem változott, a CSZKA 3-2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.