Vágólapra másolva!
"Nem hiszem, hogy volt a pályafutásom során olyan meccs, ami ekkora feltűnést keltett volna Európában" - írta blogjában Gera Zoltán a Fulham Juventus elleni Európa Liga-sikere után. A magyar csatár a hajrában görcsöt kapott, meccs után pedig doppingvizsgálatra kellett mennie, így kimaradt az ünneplésből.

"Nem hiszem, hogy volt a pályafutásom során olyan meccs, ami ekkora feltűnést keltett volna Európában. A Juventust kiverni a kupából 1-3 után úgy, hogy a visszavágón is mi kerültünk hátrányba, ez komoly hírérték mindenhol" - kezdte élménybeszámolóját a csatár.

"Hatalmas élmény volt, amikor a lecserélésemkor kórusban kiabálták a nevemet (a Fulham-szurkolók). Ez különösen fontos volt számomra, hiszen nem volt mindig így, emlékszem, hogy tavaly bizony sokszor nemtetszésüknek adtak hangot, ha pályára léptem."

"Amikor a Juve rögtön az elején gólt szerzett, arra gondoltam, hogy a továbbjutás elúszott. Abban bíztam azért, hogy megverhetjük őket, de a 3-1 vagy a 4-1 nem tűnt realitásnak. Ennek ellenére nem pánikolt a csapat, aminek az oka az is lehetett, hogy mindannyian egyfajta ajándéknak tekintettük ezt a meccset, és úgy voltunk vele, hogy azért az nem tragédia, ha a Juventus bebizonyítja, hogy jobb nálunk" - fejtegette a korábbi Ferencváros-játékos a pepsifoci.hu-n vezetett blogjában.

Cannavarónak nincs szerencséje Gerával

"Gyorsan jött az egyenlítő gól, majd a kiállítás nagyon feldobott mindenkit, és szép lassan kezdtük elhinni, hogy lehet keresnivalónk. A kiállítás kapcsán csak arra emlékszem, hogy Cannavaro megrántott és a földre kerültem. Szegénynek tényleg nincs szerencséje velem, a magyar-olaszon is én jöttem ki jobban a párharcból."

A magyar támadó büntetőből szerzett újabb góljával már hosszabbításra állt a párharc.

"A tizenegyest azért én rúgtam, mert hiányzott Murphy és Dempsey, és az öltözőben meccs előtt mondtam a srácoknak, hogy én vállalom. 3-1 után szerettük volna elkerülni a hosszabbítást és rohamoztunk teljes erővel."

"Akkor egyébként már nagyon fáradt voltam és Göröcs Titi bá is meglátogatta mindkét vádlimat, így gondolkodtam, hogy cserét kérek. Aztán úgy voltam vele, hogy ráteszek még egy lapáttal, és valahogy kibírom, de a negyedik gól után már jobbnak láttam nem erőltetni, és jeleztem a mesternek, hogy inkább lejönnék."

Ünneplés helyett

"Arról nem tudok, hogy az öltözőben milyen ünneplés volt, mert akkor már a doppingszobában ültem. Úgy alakult, hogy engem sorsoltak ki, de szerencsére nem tartott sokáig a dolog, és elég hamar produkáltam."

A negyeddöntőben a Fulham a német bajnok Wolfsburggal találkozik majd.

"Az sem lesz kis erőpróba, de ezen a szinten már minden csapat nagyon jó. Mi talán azt mondhatjuk el magunkról, hogy a sorozat legnagyobb meglepetését okoztuk eddig. Persze nem is szeretnénk már megállni."