Vágólapra másolva!
A Real Madrid hátrányból fordítva nyerte meg a derbit a városi vetélytárs Atlético Madrid ellen a Primera División 29. fordulójában, és ezzel jobb gólkülönbségének köszönhetően ismét visszavette a vezetést a tabellán a Barcelonától.

Nem kezdődött jól a derbi a Real szempontjából, a tizedik percben ugyanis vezetést szerzett az Atlético: Tiago balról passzolt középre Agüeróhoz, aki a mellette érkező Reyest találta meg, a korábban a Realban is megforduló középpályás pedig 16 méterről, ballal a jobb sarokba csavart.

Az első félidőben nem is változott az állás, pedig helyzetei voltak bőven a Realnak, Marcelo lövését De Gea védte, Híguain üres kapus ziccerénél Tiago mentett nagyot, Cristiano Ronaldo pedig tiszta helyzetben az ötösről a jobb kapufa mellé bólintott.

A második félidő elején viszont gyorsan egyenlíteni tudott a Real, egy szöglet után Raúl Albiol fejelte el a labdát, ami mellé ment volna, de Xabi Alonso két méterről bekotorta. A Liverpooltól vett középpályás a fordítást jelentő gólban is jelentős szerepet játszott, remek keresztlabdával indította Arbeloát, aki beforgatta Domínguezt, majd jobbal a jobb sarokba helyezett.

Hét perccel később már kettővel ment a Real, Tiago és Assuncao ügyetlenkedése után Higuaín csapott le a labdára, és ballal a jobb sarokba gurított. Nagyon azért nem nyugodhatott meg a hazai csapat, mivel a 67. percben Xabi Alonso kezezése után tizenegyeshez jutott az Atlético, amit Forlán a helyére is küldött.

A meccs összefoglalója:


A hajrában itt is, ott is akadtak helyzetek, de ez az eredményt már nem befolyásolta, a Real a 3-2-vel sorozatban tizenegyedik bajnokiját nyerte meg, és ezzel visszavette a vezetést a tabellán a Barcától.

Primera División, 29. forduló:
Villarreal - Sevilla 3-0 (2-0)
gól:
G. Rossi (5.), J. Llorente (18.), Pires (90.)

Deportivo La Coruna - Getafe 1-3 (0-1)
gól:
Riki (71.), illetve N. Flores (21., 57.), Zé Castro (32., öngól)

Espanyol - Sporting Gijón 0-0

Osasuna - Almería 1-0 (1-0)
gól:
Pandiani (20)
piros lap: Ortiz (60., Almería)

Xerez - Valladolid 3-0 (2-0)
gól:
Victor Sánchez (2.), Michel (36.), Bermejo (72., 11-esből)
piros lap: Villar (70., Valladolid)

Real Madrid - Atlético Madrid 3-2 (0-1)
gól:
Xabi Alonso (49.), Arbeloa (55.), Higuaín (62.), illetve Reyes (10.), Forlán (67.)

hétfő:
Athletic Bilbao - Racing Santander 21 ó

Az élcsoport állása:
1. Real Madrid 74 (81-26)
2. Barcelona 74 (71-18)
3. Valencia 53
4. Mallorca 47
5. Sevilla 45