Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya vasárnap személyesen beszélt Kevin Kuranyival, ami arra utal, hogy a szakvezető és a csatár  rendezte egymással viszonyát, és a pazar formában lévő támadó helyet kaphat a világbajnokságra utazó 23 fős keretben.

Kuranyi 2008 októberében a kispadra sem ülhetett le az Oroszország elleni világbajnoki selejtezőn, és ezen annyira megsértődött, hogy a szünetben hazament a stadionból, ezzel mintegy lemondva a válogatottságot. Joachim Löw szövetségi kapitány azóta nem is hívta meg a nemzeti csapatba, noha már jó ideje mindketten úgy nyilatkoztak, hogy rendezték a nézeteltérést.

A köztük lévő feszültségen kívül más oka azonban nemigen lehetett a mellőzésnek, Kuranyi ugyanis az idei szezonban nagyszerű formában játszik, 17 góljával vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, a Schalke drukkerei pedig hétről hétre "Jogi, nyisd ki a szemed" rigmussal üzennek a kapitánynak.

A DSF német sporttelevíziónak Felix Magath, a Schalke edzője árulta el, hogy a meccs után Löw és Kuranyi elbeszélgettek egymással, az edző pedig reményét fejezte ki, hogy mindketten adnak a másiknak még egy esélyt. "Edzőként jól tudom, hogy az embernek néha felül kell vizsgálnia a korábbi döntéseit, és alkalmanként meg is változtathatja azokat" - érvelt a békülés mellett Magath. "Azt kell tennie minden edzőnek, ami a legjobb a csapatának, márpedig egyértelmű, hogy jelenleg Kevin a legjobb német támadó."

Az eddigi 52 válogatott mérkőzésén 19 gólt jegyző Kuranyi esélyeit növeli, hogy a Löw által favorizált Miroslav Klose és Lukas Podolski sincs valami nagy formában, ketten együtt eddig összesen négy gólt szereztek a bajnokságban. Mindkét csatár ott volt a 2006-os világbajnokságon (Klose gólkirály is lett), amelyről Kuranyi lemaradt, most viszont szeretne élni a lehetőséggel.

"Életem formájában vagyok, de nem én döntök a szereplésemről. A döntést egyetlen ember hozhatja meg, én pedig minden erőmmel azon vagyok, hogy bizonyítsak neki" - mondta Kuranyi.