Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgóklub hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, aki a vasárnap távozott William McStay-t váltja az edzői poszton. Kovács Zoltán sportigazgató szerint vannak ugyan anyagi gondjai az egyesületnek, de nem olyan súlyosak, mint azt külföldön állítják.

Mészöly Géza 2004 és 2006 között két bajnoki ezüstérmet nyert a lila-fehérekkel, ezt követően a Vasast irányította, ahonnan a télen menesztették.

"Nagy örömmel jöttem, hasonlóak az érzéseim, mint hat évvel ezelőtt. Akkor is, most is önbizalommal tele, sikerre éhesen érkeztem" - mondta Mészöly. "Az Újpest az elmúlt hetekben apró nüanszok miatt volt ilyen sikertelen, nekem most az lesz a feladatom, hogy ezeket a kis részleteket kijavítsam. Úgy gondolom, minőségi keret áll rendelkezésemre a munkához."

A szakember 2004-ben a Haladás ellen mutatkozott be az újpesti kispadon, a sors most úgy hozta, hogy kedden a Ligakupában ismét vasiak ellen debütál.

"Szeretnénk odaérni a Ligakupa döntőjébe, de természetesen ebben a sorozatban már nem a mi kezünkben van a döntés. A bajnokságban rendkívül fontos lenne, hogy legyőzzük a Zalaegerszeget, mivel ez esetben három pontra megközelítjük őket, és elérhető közelségbe kerül az Európa Liga-indulás. Természetesen a legfontosabb mérkőzésünk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója, szintén a ZTE ellen. Nehéz dolgunk lesz, mert hazai pályán elveszítettük az első mérkőzést" - tette hozzá.

A klub külföldi sajtóinformációk szerint nincs túl jó anyagi helyzetben, erre Kovács Zoltán, az egyesület sportigazgatója reagált: "Valóban nem vagyunk könnyű helyzetben, de azokat a híreszteléseket, miszerint itt hónapok óta nem fizettek, cáfolom."

Az Újpest tavasszal hat bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, legutóbb szombaton a Haladás otthonában kapott ki 1-0-ra. Mészöly Géza összesen 75 mérkőzésen ült az Újpest kispadján, a mérlege: 44 győzelem, 19 döntetlen és 12 vereség.