Vágólapra másolva!
Akár fél éves kényszerpihenőre is küldheti a német szövetség Paolo Guerrerót, aki a Hannover elleni bajnoki után vizes palackkal dobta fejbe az egyik szurkolót.

Vasárnap este, a Hannover elleni 0-0-s bajnoki után elveszítette a fejét a Hamburg csatára, Paolo Guerrero. A perui megelégelte, hogy a VIP-páholyból seggfejnek nevezték, és az sem tetszett neki, hogy leszarozták a meccsen mutatott játékát.

Guerrero dühében egy hétdecis palackot vágott a szurkoló fejéhez, hasonló botrányra még nem volt példa a Bundesliga történetében. A klubigazgató Bernd Hoffmann azonnal válságtanácskozást hívott össze, melyen az érintettek megállapították a nyilvánvalót, vagyis hogy Guerrero elfogadhatatlanul viselkedett.

50-100 ezer eurós pénzbírsággal sújtja majd a klub a játékost, a szerződését viszont nem akarja felbontani. "Nagyon nehéz döntés volt" - nyilatkozta Hoffmann. "Paolo a lehető legőszintébben fejezte ki sajnálatát, négy éve van nálunk, soha nem volt még vele baj. Megérdemel egy második esélyt."


Guerrero nem vitatja büntetésének jogosságát, a klubszankció mellett azonban szövetségi is várhat rá. A németországi büntetési tételeket felsoroló szabályzat szerint a szurkoló elleni tettlegesség akár fél éves eltiltást is maga után vonhat, Peter Sippel játékvezető ugyan nem látta az esetet, de a DFB televíziós felvételek sokasága segítségével elemezheti a történteket. A sértett drukker, Axel Z. testi sértés miatt bíróságra vinné az ügyet, a Hamburg azonban bízik benne, hogy békéltető tárgyalás után eláll szándékától. A helyi ügyészség keddi bejelentése szerint bár a sértett drukker még nem tett feljelentést, ők testi sértés gyanúja miatt eljárást indítottak.