Vágólapra másolva!
A Fiorentina után a Manchester United ellen is 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Bayern München a Bajnokok Ligájában, miután a hazai 2-1-es sikert követően csupán 3-2-re kapott ki az Old Traffordon. A továbbjutást jelentő gólt Arjen Robben szerezte.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Manchester United (angol) - Bayern München (német) 3-2 (3-1)
Manchester, Old Trafford
v.: Rizzoli (olasz)
Manchester United: Van der Sar - Rafael, Vidic, Ferdinand, Evra - Fletcher, Carrick (Berbatov, 80.), Gibson (Giggs, 81.) - Valencia, Rooney (O'Shea, 55.), Nani
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Robben (Hamit Altintop, 76.), Schweinsteiger, Van Bommel, Ribery - Müller (Gomez, a szünetben), Olic (Pranjic, 84.)
gól: Gibson (3.), Nani (7., 41.), illetve Olic (43.), Robben (74.)
piros lap: Rafael (50.)
Összesítésben: 4-4, továbbjutott idegenben lőtt több góllal a Bayern

Egy héten át bolonddá tett mindenkit a Manchester United labdarúgócsapata, amely elhitette a világgal, a Münchenben bokasérülést szenvedett Wayne Rooney állapota olyan súlyos, hogy akár három hetet is ki kell hagynia, s így még a világbajnoki részvétele is veszélybe kerülhet.

Még a jól értesült angol sajtó is csupán szerda délután rukkolt elő a hírrel: Rooney-t zárt kapuk mögött, titokban rendezett edzőmeccsen tesztelte Sir Alex Ferguson.

Valószínűleg nem a teszt sikerült kifogástalanul, egyszerűen nem volt olyan súlyos a válogatott támadó sérülése, hiszen nemcsak a keretbe, hanem a kezdőcsapatba is jelölte a szakvezetés. Ferguson egyébként két helyen változtatott az egy héttel korábbi kezdőcsapatán, Gary Neville helyett Rafael, Paul Scholes helyén pedig Darren Gibson kezdett. Kollégája, Louis van Gaal is kettőt cserélt, Hamit Altintop, illetve Daniel Pranjic a kispadra szorult, s Arjen Robben, valamint Bastian Schweinsteiger lett kezdő.

Tökéletesen kezdett a MU, az első negyedórában gyakorlatilag nem tudta a labdát birtokolni sem a Bayern, Gibson és Nani révén 2-0-s előnyre tett szert a hazai csapat. Élmény volt látni az összeszedett középpályát: Fletcher, Carrick és Gibson ha kellett épített, ha kellett rombolt, Valencia és Nani pedig őrületbe kergette a szélsőhátvédeket.

A 41. percben Nani második góljával már 3-0-ra alakult az eredmény, nem akadt ember, aki kétségbe merte volna vonni a Manchester jogos továbbjutását. Aztán szűk tíz perc mindent megváltoztatott. A félidő végén Olic szemfüles találattal szépített, a második játékrész elején Rafael második sárga lapjával pedig a MU elveszítette fölényét.

Emberelőnyben a Bayern veszélyesebben játszott, ám ha nincs Robben tökéletesen eltalált kapáslövése, akkor ki tudja, meddig támad meddően a bajor együttes.

A 3-2-es eredmény azonban már Bayern-továbbjutást ért, a MU hiába próbálta mozgósítani tartalékait, helyzetig sem jutott.

A Bayern ugyanazt a forgatókönyvet követte, mint egy körrel korábban a Fiorentina ellen: a hazai 2-1-es sikert követően idegenben 3-2-re kapott ki, s 4-4-es összesítéssel, idegenben rúgott több góllal ment tovább. S mindkét esetben Arjen Robben lőtte a továbbjutást jelentő gólt.

Online tudósítás: 1. félidő

Már a 3. percben vezetést szerzett a MU: Rafael saját térfeléről kanyarított középre, Rooney a kapunak háttal állva kényszerítőzött Gibsonnal, aki egyet tolt a labdán, majd 22 méterről, takarásből kilőtte a bal sarkot (1-0).


Fel sem tudott ocsúdni a Bayern, jött a következő gól. Ezúttal Valencia ügyeskedett a jobbszélen, Badstubert háromszor forgatta meg, majd éles középre adására nani érkezett, s sarokkal továbbított a jobb alsó sarokba (2-0).


A 12. percben Carrick lőtt 20 méterről a bal kapufa mellé.

Elképesztő fölényben játszott a MU, az első negyedórában közel 70 százalékban birtokolta a labdát, a németeknek felvillanásuk sem akadt. A 17. percben Rooney fejese ment a léc fölé. Húszpercnyi egyoldalú játék után kicsit kiengedett a hazai együttes, a szurkolók csak amiatt aggódhattak, hogy Rooney kissé sántítva kocogott, Berbatov el is ment melegíteni. A Bayern képtelen volt lezárni a széleket, de a Fletcher, Carrick, Gibson belső középpálya is sokkal stabilabban dolgozott, mint a Robben, Schweinsteiger, Van Bommel, Ribery négyes.

A 34. percben óriási helyzetet hagyott ki a Manchester United: Demichelis rossz félpályás becsúszását követően Rafael abszolút ziccerben indulhatott el, de szélső mivoltát képtelen volt megtagadni, így azt sem tudta eldönteni, kapura törjön, vagy a jobb oldal felé kanyarodjon. Végül öszvérmegoldással a 16-os vonalától csúnyán a kapu előtt keresztbe ellőtte a labdát.

A 39. percben első helyzetéből szépíthetett volna a Bayern, Robben passzát követően Müller tökéletes labdát adott Olicnak, aki hosszan vette át, így a kirohanó Van der Sar önfeláldozó vetődéssel menteni tudott.

Válaszul gól következett: Valencia ismét lefutott mindenkit a jobb szélen, az alapvonaltól szinte a 16-osig játszott vissza, az érkező Nani pedig bombagólt lőtt (3-0).


A 42. percben váratlanul szépített a Bayern: Olic harcolt meg egy labdáért Carrickkel, majd éles szögből tökéletesen kilőtte a hosszú sarkot (3-1).


A hosszabbításban Robben gyönyörű, jobb alsó sarokra tartó lövését védte nagy bravúrral Van der Sar.

2. félidő

A szünetben cserélt a Bayern, Müller helyére Gomez érkezett. Az 50. percben a Ribéryvel történő versenyfutás végén - talán túl szigorúan - Rafael megkapta második sárga lapját, megfogyatkozott a Manchester United. Az 55. percben előbb Nani hagyott ki helyzetet, majd Rooney helyére O'Shea állt be.

Az 59. percben Ribéry lövését Van der Sar hatalmas bravúrral védte. Négy perccel később Evra hozta ki ügyesen a labdát, Nanit parádésan indította, ám a portugál szélső 10 méterről Buttba bombázta a labdát.

A 68. percben Lahm pontos beadását Gomez úgy csúsztatta meg, hogy a labda a léc tetejéről pattant az alapvonalon túlra.

Többet birtokolta a labdát a Bayern, de ez a helyzetekben nem igazán mutatkozott meg. A betömörülő védelemmel szemben nem akadt igazi ötlet, a 71. percben ugyan Schweinsteiger 19 méterről lőni próbált, de Van der Sar könnyedén védett. A másik oldalon Gibson gurítását fogta Butt.

A 74. percben csodálatos góllal már a Bayern állt továbbjutásra: Ribéry bal oldali szögletét Robben kapásból, a 16-os vonaláról gyönyörűen lőtte ki a jobb sarkot (3-2).


Ferguson nem halogathatta tovább a cserét, Carrick és Gibson helyére Berbatov, valamint Giggs érkezett. Tíz emberrel próbált meg nyomást gyakorolni a hazai együttes, de az utolsó percekben képtelen volt helyzetet kialakítani.

Az elődöntőben az Internazionale és a címvédő Barcelona, valamint a Bayern München és az Olympique Lyon csap majd össze. A párharcok első mérkőzéseit április 20-án és 21-én rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor, míg a finálét május 22-én, a madridi Santiago Bernabeu-stadionban játsszák.