Vágólapra másolva!
Marco van Basten holland focilegenda szerint Wayne Rooney a karrierjét teszi kockára, ha sérülten vállalja a játékot, mint tette azt szerdán a Bayern München ellen.

A háromszor is Európa legjobbjának megválasztott Van Basten rendkívül sikeres játékos-pályafutást tudhat maga mögött, ám ki tudja, mi mindent érhetett volna még el, ha 29 évesen nem kell visszavonulnia rendszeresen kiújuló bokasérülése miatt.

Az AC Milan egykori csatára ugyanettől félti Wayne Rooney-t is, megdöbbentő volt számára látni, milyen kínokat állt ki a manchesteri támadó a Bayern elleni BL-meccs során. Van Basten szerint Rooney-nak szemmel láthatóan nem jött még rendbe a korábban kificamodott bokája, mégis vállalta a játékot, amivel egy még komolyabb sérülést kockáztatott.

"Mikor láttam, hogyan sántikál már a meccs első perceiben, szinte könyörögtem azért, hogy lecseréljék" - mondta a Daily Mirrornak Van Basten. "Nem értem, hogy egy olyan nagy tudású menedzser, mint Alex Ferguson, miért nem hívta le pályáról."

Az Európa-bajnok holland hozzátette, tökéletesen bele tudja képzelni magát Rooney helyzetébe, hiszen korábban ő is átélte ugyanezt. "Ha eleve sérült a bokád, és kapsz rá egy újabb kemény rúgást, a fájdalom nem fog elmúlni - márpedig fájdalommal a lábában egy csatár nem tud jól teljesíteni. Ugyanez történt Rooney-val is, odapakoltak neki egyet a meccs elején, és onnantól fogva minden lépés szenvedést okozott neki."

Rooney két és fél héttel ezelőtt, a müncheni BL-meccsen sérült meg, a United orvosai ezt követően azt nyilatkozták, hogy a támadónak legalább három hetet ki kell hagynia, de még a világbajnoki szereplése is veszélybe kerülhet. Utóbb kiderült, a kijelentés valószínűleg csak a Bayern megtévesztését szolgálta, ennek ellenére nagy meglepetést okozott, hogy Ferguson a szerdai visszavágón a kezdőcsapatba jelölte a játékost, aki a múlt hétvégén még mankóval mutatkozott. Rooney végül 55 percet bírt a Bayern ellen, de hiába hozott áldozatot a csapatáért, idegenben lőtt góllal a bajorok jutottak be az elődöntőbe.