Vágólapra másolva!
Lehet, hogy Carlos Tévez ezer fokon ég a meccseken, azonban ez nem mondható el az edzéseken mutatott hozzáállásáról, állítja az argentin csatárról egykori csapattársa, Rio Ferdinand.

Szombaton Manchester City-Manchester United rangadót rendeznek a Premier League-ben, amelyhez Rio Ferdinand nyilatkozata adhatja meg az alaphangot. A United védője egykori csapattársáról, a nyáron 25 millió fontért a Cityhez szerződő Carlos Tévezről mondott néhány mondatot a Sky Sportsnak. Ferdinand szerint az idei szezonban már 28 gólnál járó támadó lehet, hogy a meccseken belead apait, anyait, ez azonban egyáltalán nem volt így a United edzésein, ahol előszeretettel lazsált.

"Carlos egy érdekes személyiség" - mondta Ferdinand. "Amikor a Unitednél volt, minden energiáját a meccsekre tartogatta, az edzéseken pedig nem igazán akart megszakadni. A konditeremben ugyan keményen dolgozott, de a munka eredményét csak a mérkőzéseken láttuk viszont. Akkor viszont nem lehetett rá panasz."

Fredinand hozzátette, ő nem így dolgozik, egész héten keményen edz, hogy a meccseken minél jobb legyen. "De Carlosnak bevált ez a módszer, mert így is rendkívül nehéz ellene játszani."

Carlos Tévez egyelőre nem reagált Ferdinand szavaira, viszont kritikával illette jelenlegi edzője, Roberto Mancini edzésmódszereit, szerinte az olasz tréner túlhajszolja a futballistákat. "Egy hosszú szezon végén vagyunk, de még mindig napi kettőt tréningezünk. Egyszerűen nem értem. De hát ő a főnök."

Az argentin rossz döntésnek tartja, hogy a vezetők decemberben menesztették Mark Hughest az együttes éléről. "Én bármelyik edzőnek játszom, játszom a mezért, egyúttal pedig tiszteletben kell tartanom a vezetőknek azt a jogát, hogy változtatásokról döntsenek, ugyanakkor az tény, hogy egy csapat nem egyik napról a másikra formálódik. Szerintem Marknak több időt kellett volna kapnia" - mondta.

A Daily Mailnek ugyanakkor arról is beszélt, milyen remekül érzi magát a Manchester Citynél, ahol végre ismét kedvenc pozíciójában szerepelhet."A Unitedben sokat kellett védekeznem, a Cityben azonban kötetlen pozíciójú csatárt játszhatok. Ez az én igazi posztom, Argentínában és Brazíliában is ezt játszottam."

Tévez a legutóbbi 18 meccsén húsz gólt szerzett, ez pedig jót tett az önbizalmának. "Fizikálisan és mentálisan is erős vagyok. Ha felmegyek a pályára, mindig arra gondolok, hogy meg fogjuk nyerni az adott meccset. Csak a gólszerzés jár a fejemben. Most 28-nál tartok, de lesz még több is."

A támadó a szombati meccsre is kitért, hangsúlyozva, mennyire szereti a városi rangadók légkörét, és az sem zavarja, ha ő a főszereplő ezeken a meccseken. "Nem szoktam ezzel foglalkozni. Mindkét szurkolótábor velem kapcsolatos érzelmeit megértem, a United-drukkerekét ugyanúgy, mint a City szurkolóiét, akik gyorsan befogadtak, és nagyon kedvesek hozzám."

A két csapat a Ligakupa elődöntőjében találkozott legutóbb, de Tévez hiába rúgott a két mérkőzésen három gólt, 4-3-as összesítéssel a United jutott be a döntőbe, amit aztán meg is nyert az Aston Villa ellen.