Társoldalunk:

Bundagyanú a Honvéd-DVTK bajnoki meccsen

2010.04.21. 16:46

A Blikk információi szerint a Diósgyőr futballcsapatának néhány játékosa az első félidei gólok számára fogadott a múlt szombati, Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen. A meccset 4-2-re nyerte a fővárosi csapat, a végeredmény már a 30. percben kialakult.

Tóth László, a bajnokságban utolsó helyen álló diósgyőri csapat vezetőedzője  a mérkőzés után úgy nyilatkozott, sejtette, hogy melyik játékosai fognak várakozáson alul játszani, és sajnálja, hogy igaza lett. A szakvezető a Blikknek azonban cáfolta, hogy nyilatkozatában bundázásra gondolt volna.

"A  bochumi ügyészség nyomozása óta már minden gyanús Magyarországon, bármi előfordulhat, de én megbízom a játékosaimban" - mondta Tóth László a lapnak. "Ha  bundázást  feltételeznék valakiről, azt azonnal kitenném a kezdőcsapatból, és szerződést is bontanánk vele. Ebben az esetben szó sincs erről, mindössze arra utaltam, hogy néhány védőm arcán nem láttam azt a tüzet, lelkesedést, amely a Pápa elleni találkozó előtt ott volt.  Tény, hogy a szünet előtt kettőt is cseréltem, Bognár Zsolt és Zoran Supic lehozatala taktikai lépés volt."

Bajzát Péter, a DVTK támadója szintén elképzelhetetlennek tartja, hogy a kiesés elleni harcban bárki  is a csapat ellen fogadna.

"Az öltözőben nem beszéltünk  ilyesmiről, vádaskodás sem hangzott el, bele tudunk  nézni  egymás szemébe.  Mindannyian  azért  harcolunk, hogy a Diósgyőr bennmaradjon az élvonalban,  hogy továbbra is az NB I mezőnyének a tagja lehessen a gárda. Ebben a nehéz, feszült helyzetben  egyetlen  focista sem teheti meg, hogy bundázzon vagy csaljon" - mondta a csatár a Blikknek.

Az üggyel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Nagy Béla ügyvezetőt, de többszöri próbálkozásunkra sem vette fel a telefont, és a diósgyőri klub titkárságát sem sikerült elérnünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK