Vágólapra másolva!
A listavezető FC Barcelona 3-1-re verte a sereghajtó Xerez együttesét, a második Real Madrid viszont csak nehezen kerekedett felül a kiesés elől menekülő és közel egy félidőt emberhátrányban játszó Real Zaragozán a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában.

Az Inter elleni BL-visszavágóra készülő Barcelona csak annyit adott ki magából hazai pályán, amennyire feltétlenül szükség volt, ezért a szünet előtt még úgy is felhangzott egy-egy füttyszó a katalán szurkolók részéről, hogy csapatuk nyolcvan százalékban birtokolta labdát, és 2-1-re vezetett az első félidőben. A fordulás után Ibrahimovic is betalált, így a barcelonaiknak már csak arra kellett vigyázniuk, hogy sérülés nélkül megússzák a kilenc sárga és két piros lapot begyűjtő sereghajtó látogatását.

A Real Madrid zaragozai vendégjátékán a csereemberek lőtték a gólokat, elsőként Raúl passzolt az üres kapuba Cristiano Ronaldo átadása után. Ezt követően emberelőnybe került a Madrid, ez azonban inkább a Zaragoza játékára volt jótékony hatással, a 61. percben Colunga egy kiugratás után kicselezte Casillast és kiegyenlített.

A Real Madridot végül a sérüléséből nemrég felépült, negyvennégy nap után az utolsó negyedórára beálló Kaká mentette meg: a korábban sokat kritizált brazil aranylabdás Ronaldo második gólpasszából, 13 méterről lőtt laposan a jobb alsó sarokba a 82. percben.

Forrás: AFP

Primera División, 34. forduló:

FC Barcelona - Xerez 3-1 (2-1)
gól: Jeffren (14.), Henry (24.), Ibrahimovic (56.), illetve Bermejo (25.)
kiállítva: Orellana (90.) és Alustiza (90.) - mindketten a Xerezből

Real Zaragoza-Real Madrid 1-2 (0-0)
gól:
Colunga (61.), illetve Raúl (50.), Kaká (82.)
kiállítva: Contini (52., Zaragoza)

Valencia - Deportivo La Coruna 1-0 (1-0)
gól:
Villa (34., tizenegyesből)

Az élcsoport:
1. Barcelona 34 meccs 87 pont
2. Real Madrid 34 / 86
3.Valencia 34 / 62
4. Mallorca 33 / 55
5. Sevilla 33 /54