Társoldalunk:

Ezerkétszáz vendégszurkoló lesz a Fradi-Újpesten

2010.04.29. 17:15

A rendelkezésre bocsátott 1200 vendégjegy már kedd estére elfogyott, így ennyi vendégszurkoló biztosan ott lesz pénteken a Ferencváros-Újpest labdarúgó Soproni Liga-mérkőzésen.

Az Újpest hivatalos honlapja csütörtökön arról számolt be, hogy további belépőket igényeltek, de a Ferencváros ezt a kérést biztonságtechnikai okokra hivatkozva elutasította.

Az Újpest FC arra kéri a drukkereit, hogy "a már szokott módon, azaz különmetróval közelítsék meg az Üllői úti stadiont", egyúttal felhívja a figyelmet, hogy azokat a vendégszurkolókat, akik nem metróval érkeznek, nem léptetik be. A szerelvény Újpest-Városkapu állomástól indul 16.30-kor, és nem sokkal 17 óra után érkezik meg a népligeti megállóba.

Újpesten és a népligeti metróállomáson - a lila-fehér klub tájékoztatása alapján - a biztosítást a kerületi rendőrség végzi, ám - miután a mérkőzés a biztosítás szempontjából kiemelt kockázatú - az Újpest FC saját biztonsági szolgálata is jelen lesz, amely az elmúlt évekhez hasonlóan az Üllői útrais elkíséri a szurkolókat, továbbá a vendégszektorban is lesz rendőri biztosítás.

A 19 órakor kezdődő mérkőzés végén az újpesti szurkolók a hazai drukkerek elvonulása után hagyhatják el az Albert-stadiont, majd ugyancsak különmetró viszi őket vissza Újpest-Városkapuhoz.

A Ferencváros honlapja arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek a pénztárakhoz a szurkolók, s a csütörtök reggeli adatok szerint legkevesebb 7000 néző tekinti meg a helyszínen az összecsapást. 

A rendőrség készülődésére vonatkozóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese péntek délelőttre ígért felvilágosítást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK