Vágólapra másolva!
Négyen sérültek meg könnyebben a Ferencváros-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt az Üllői úti Albert Flórián Stadionnál történt rendbontásban péntek este; a sérültek egyike rendőr. A meccs után a könnygáz mellett vízágyúkat is be kellett vetni a rendbontók megfékezésére.

Főváros-vidék ellentétből ered a Fradi-Újpest gyűlölet

Többször is rendbontás történt az Újpest 1:0-ás győzelmével végződött Ferencváros-Újpest meccs előtt és után. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, nem sokkal fél hat előtt a Ferencváros szurkolói megdobálták a vendégszurkolókat az Üllői úti Albert Flórián Stadion közelében. A rendőrök könnygázzal fékezték meg a rendbontást. A mérkőzés kezdete előtt tíz perccel egy mintegy ötven tagú újpesti szurkolótábor érkezett a stadionhoz, és a ferencvárosi drukkerek nekik támadtak. A rendőrök közbeléptek és szétválasztották a két szurkolótábort.


Az [origo] felvételei a meccs előtti rendbontásról


Sass Oszkár elmondta, a rendőrség egy emberrel szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt, kettővel szemben csoportos garázdaság miatt járt el, egy ember pedig közbiztonságra veszélyes eszközt tartott magánál.

Az [origo] tudósítója szerint rengeteg rendőr biztosította a stadion környékét, a szurkolóknak így nem volt esélyük a komolyabb összecsapásra.

A szurkolók egy része a meccs után is megpróbált összecsapni a rendőrökkel, akiknek a könnygáz mellett vízágyút is be kellett vetniük ellenük. A rendőröknek a Ferencváros drukkereit kellett megfékezniük, akiket - az MTI tudósítója szerint - kordonok között tereltek a metróállomás, illetve a Népliget felé. A szurkolók több helyen is bedöntötték a kordont, de a rendőrök mindenütt megakadályozták, hogy az elzárt területre bejussanak. A Népligetből üvegekkel, műanyag palackokkal dobálták a rendőröket. Volt olyan drukker, akit bilincsben vezettek el. A vendég újpesti szurkolók a meccs után biztonsági okokból egy ideig nem hagyhatták el a stadiont, majd rendőri kísérettel különmetró szállította őket Újpest városkapuig.