Vágólapra másolva!
Gólt lőtt és gólpasszt adott Francesco Totti a Parma elleni szombati bajnokin, így az AS Roma a táblázat élén tölti az estét. A Milan nyögvenyelős mérkőzésen győzte le a Fiorentinát.

Csak győzelemmel tarthatta életben a bajnoki címről szóló álmait az AS Roma az olasz bajnokságban. Totti már az ötödik percben vezetést szerzett a hazaiaknak, De Rossi nagyszerű kiugratását biztosan emelte át Mirante kapus felett. A későbbiekben támadott, támadgatott a Parma, a rohamokban nem volt átütőerő.

Negyedórával a lefújás előtt Totti ismét villant, hajszálpontosan ívelt jobbról a túloldalra, ahol érkezett Taddei és bebólintotta a labdát. A középpályás a bajnokság nyitófordulója óta először talált be a kapuba. A hajrában Lanzafame ugyancsak fejjel szépített, Luis Jiménez viszont kiállíttatta magát, tíz emberre olvadt a Parma, a kisebb kakaskodás után pedig már csak egy kimaradt Baptista-helyzetet láthattunk.

Az esti Milan-Fiorentina rangadó laposkás játékot hozott, jellemző módon az egyetlen gólt is tizenegyesből lőtte Ronaldinho. Borriellót Kröldrup akadályozta, Russo büntetőt ítélt, Ronaldinho pedig végre nyert egy párbajt Frey ellen.

De Rossi nagy passza, Totti emelése

Taddei augusztus után ismét bajnoki gólt szerzett

Lanzafame szépített, de az egyenlítés elmaradt

Serie A, forduló:
Parma - Roma 1-2 (0-1)
gól:
Lanzafame (81.), illetve Totti (5.), Taddei (75.)
piros lap: Luis Jiménez (88., Parma)

Milan - Fiorentina 1-0 (0-0)
gól:
Ronaldinho (78.)
piros lap: Ambrosini (87., Milan)

vasárnap:
Atalanta - Bologna 15 ó
Bari - Genoa 15
Cagliari - Udinese 15
Catania - Juventus 15 (Sport1)
Chievo - Napoli 15
Sampdoria - Livorno 15
Siena - Palermo 15
Lazio - Internazionale 20.45 (Sport2)

A bajnokság élcsoportja:
1. AS Roma 36 mérkőzés, 74 pont
2. Inter 35, 73
3. AC Milan 36, 67