Vágólapra másolva!
 Nem maradt visszhang nélkül a címvédő Internazionale furcsa sikere a Lazio otthonában, amellyel a Bajnokok Ligája-döntős milánóiak vasárnap visszavették a vezetést az olasz labdarúgó bajnoki tabella élén.

A Lazio hívei mindvégig a 2-0-ra győztes ellenfélnek szorítottak, saját kedvenceiket pedig kifütyülték a támadásoknál, sőt José Mourinho Inter-edzőt "az egyetlen igaz ember egy hamis futballban" transzparenssel dicsőítették. A különös drukkolás hátterében a városi rivális AS Roma iránti ősi gyűlölet állt, az Inter ugyanis a Romával fut versenyt a bajnoki aranyért.

A milánói csapatnak a hátralévő két fordulóban már nem lesz nehéz dolga, ugyanis előbb a 12. helyen szerénykedő Chievót fogadja, majd a már kiesett Sienához látogat.

Rosella Sensi, az AS Roma elnöke valósággal tajtékzott a békés "antifutball" láttán: "Így abszurdnak tűnik az a megállapítás, hogy a miénk a világ legszebb bajnoksága. Az Inter helyében szégyellném magam egy efféle győzelem után."

Forrás: AFP

A Roma klubigazgatója, Gian Paolo Montali még tovább ment: "Ilyet még sosem láttam, s azt hiszem, most még az Inter is szégyelli magát. Ma nemcsak a Lazio, hanem az egész labdarúgás veszített."

Giovanni Lopez, a Lazio másodedzője ugyanakkor diplomatikusan nyilatkozott az eltiltott tréner, Edy Reja képviseletében: "Motiváltak voltunk, de nem segített nekünk a stadionban uralkodó szürreális hangulat."

Az Inter sportigazgatója, Marco Branca arról biztosított mindenkit, hogy a játékosai nagyon elfáradtak a derbin, mert keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért.