Vágólapra másolva!
Az MTK elleni vereség után Mezey György ismét szóvá tette, hogy az MLSZ versenybizottsága túl sűrűre szervezte a bajnoki programot, a Videoton emiatt nem tud kellőképpen felfrissülni a Debrecen elleni rangadó előtt.

"A mai eredmény után mindenképpen nyernünk kell Debrecenben" - nyilatkozta a Videoton hivatalos honlapjának Mezey, az MTK elleni 1-0-s vereség után, amelynek következtében az eddig listavezető fehérváriak a második helyre szorultak a Vasast 3-0-ra legyőző DVSC mögött.

Az aranyéremért küzdő két csapat pénteken játssza le tavaszi, alkalmasint a bajnoki címről döntő mérkőzését, amely a Videoton edzője szerint túl közel van a keddi találkozóhoz. "A bajnoki sorozat végét túl sűrűre szervezték. Egy olyan rangadó és egyben sorsdöntő összecsapás előtt, mint a Debrecen-Videoton, mindössze egyetlen napunk maradt az edzésre, hiszen holnap regenerációs tréninget tartunk. Kicsit tehát más úton kell mennünk, mint eddig. Az edző sok mindent nem tehet, ki van szolgáltatva a pillanatnyi helyzetnek" - mondta Mezey, aki már korábban is dohogott a lebonyolítás miatt.

A Debrecen-Videotont, a meccset közvetítő Duna TV-vel fennálló szerződés miatt kell pénteken rendezni, a fordulók pedig azért torlódtak össze, mert a bajnokság február 19-re tervezett, tavaszi rajtját a klubok kérésére elhalasztották, miután a korábbi havazások miatt több pálya is alkalmatlan volt a játékra. Kovács István, az MLSZ akkori versenyigazgatója szerint Garancsi István, a Videoton FC többségi tulajdonosa is támogatta a nyitóforduló elhalasztását.

Az elmúlt években többször is előfordult már hasonló csúszás, pedig enélkül is Magyarországon tartják a leghosszabb téli szünetet a térségben (a problémáról és a lehetséges megoldásokról itt olvashat bővebben). Az európai élbajnokságokban ugyanakkor rendszeres, hogy a csapatok pár napon belül többször is pályára lépnek, a spanyol bajnoki címért ugyancsak kiélezett harcot vívó FC Barcelonának például szombaton és kedden is bajnokija volt, vasárnap ismét játszik, miközben múlt szerdán a Bajnokok Ligájában is volt még egy mérkőzése.