Vágólapra másolva!
Magyarországi stadionok bevonását sem tartja elképzelhetetlennek Michel Platini a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornára. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke Németországot is vészmegoldásként tartja számon. Az MLSZ-t egyelőre nem keresték meg az ügyben.

"Természetesen az is egy lehetőség, hogy Lengyelország négy helyett hat helyszínen rendezzen mérkőzéseket, de elképzelhető, hogy megkérdezzük Magyarországot és Németországot, hogy két stadionnal be akarnak-e, illetve be tudnak-e szállni" - mondta a német szövetség honlapjának adott hétfői interjújában a francia sportvezető, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy továbbra is bíznak az eredeti házigazdákban, s remélik, hogy a helyszíneket nem kell kényszerűségből megváltoztatni.

"A Magyar Labdarúgó Szövetséghez egyelőre nem érkezett ilyen megkeresés, de ha erre sor kerül, akkor haladéktalanul megvizsgáljuk a kérdést" - mondta az MTI-nek Nemes Ferenc, a szervezet ügyvezető elnöke.

Az UEFA május végén dönt végérvényesen arról, hogy a 2012-es tornát valóban Lengyelország és Ukrajna közösen bonyolíthatja-e le. Az ukránok április elején két stadionnal kapcsolatban is jelentős lemaradásban voltak, akkor Platini két hónapos ultimátumot adott nekik.

Miután 2012-es Eb pályazati feltételei legalább harmincezer férőhelyes stadionokat írtak elő a csoportmeccsekere (a negyeddöntőben már negyvenezer az alsó határ), Magyarországon jelenleg kizárólag a 41 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Ferenc-stadionban lehetne Eb-meccset rendezni.

Az UEFA elnöke tavaly novemberben még úgy nyilatkozott, hogy nincs szó Németország vagy Magyarország bevonásáról. A kontinentális szövetség 2007. április 18-án döntött a lengyel-ukrán kandidálás mellett az olasz és magyar-horvát pályázattal szemben.