Vágólapra másolva!
Nem került veszélybe John Terry világbajnoki szereplése, mert kiderült, hogy a Chelsea angol válogatott futballistájának a szerdai edzésen nem sérült meg súlyosan a lába. Már a szombati FA-kupa-döntőn is pályára léphet.

A szombati, Portsmouth elleni FA-kupa-döntőre készülő 29 éves védő a lábfejére kapott egy rúgást, s az edzőközpontot már egy speciális védőcsizmában hagyta el. Később kórházba szállították, de világbajnoki szereplése nincs veszélyben, mivel az esti vizsgálatok nem mutattak ki törést.

A Chelsea múlt vasárnap története negyedik bajnoki címét szerezte meg azzal, hogy az utolsó fordulóban 8-0-ra nyert a vendég Wigan ellen, hétvégén pedig duplázásra készülnek a kupadöntőben, Terry már azon a mérkőzésen is pályára léphet.

Korábban az angol válogatott egy másik fontos pillére sérült meg hasonló módon, amikor a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén a Manchester United csatára, Wayne Rooney kapott rúgást a lábára. Ő azóta rendbe jött, bár még mindig nincs száz százalékos állapotban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Terry sérülése mennyire súlyos, és mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása.

Szintén a londoniakhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat német középpályása, Michael Ballack szeretné meghosszabbítani a Chelsea-nél nyáron lejáró szerződését.

"Szívesen maradnék. Első helyen mindenképpen a Chelsea-vel tárgyalok. Ez egy rendkívüli klub, ambiciózus tervekkel" - mondta a német SID hírügynökségnek a 33 éves válogatott játékost. "A vezetők azt mondták, az idény zárultával közlik, mik a terveik velem kapcsolatban. Nem izgulok, a szerződésem lejár, eldönthetem, mit akarok" - tette hozzá, megtoldva még annyival, hogy az iránta élénken érdeklődő Schalkénak egyelőre várnia kell. Ballack helyzetét nehezíti, hogy Carlo Ancelotti menedzser nem feltétlenül számít rá, mert szeretné fiatalítani a keretet.

A hamarosan a németek világbajnoki keretéhez csatlakozó Ballack 2006-ban, a Bayern Münchentől érkezett a londoni klubhoz.