Vágólapra másolva!
Az Argentinos Juniors nyerte az argentin labdarúgó-bajnokság tavaszi idényét (Clausura), miután 2-1-re legyőzte az Huracant, és ezzel megtartotta egypontos előnyét az Estudiantes előtt.

Az Argentinos Juniors - Diego Maradona első profi klubja - az első félidőben Juan Mercier fejesével szerzett vezetést az Huracan otthonában, majd 12 perccel a rendes játékidő vége előtt Facudo Coria szemfüles góljával növelte az előnyét. Mivel a második félidőben az Huracanból két embert is kiállított a bíró, borítékolni lehetett az Argentinos győzelmét, bár a hazai csapat a hajrában szépíteni tudott.

Az Argentinos 1985 után, azaz 25 év elteltével let újra bajnok, az akkori sikernek még játékosként volt részese Claudio Borghi, aki most edzőként is felért a csúcsra. Borghi, aki tagja volt az 1986-ban vb-győztes argentin válogatottnak, az első a klubnál, aki játékosként és edzőként is aranyérmet nyert.

"A szezon elején még az volt a cél, hogy ne essünk ki, erre bajnokok lettünk. Minden játékosomnak jár az elismerés, hatalmas munkát végeztek, különleges nap ez nekik és nekem is" - nyilatkozta a szurkolók körében is felettébb népszerű Borghi.

A meccs utáni percek nem csak az Argentinos Juniors-játékosok ünnepléséről szóltak, az Huracan-drukkerek ugyanis dobálni kezdték a rendőröket, majd rájuk támadtak, az összecsapásokban egy rendőr megsérült.

A forduló előtt még az Estudiantesnek is megvolt az esélye az aranyra, és bár a Libertadores-kupa-győztes az eltiltott Verón nélkül is 4-1-re legyőzte a Colónt (Mauro Boselli mesterhármast ért el), az Argentinos győzelme miatt kénytelen volt beérni a második hellyel. Az elmúlt nyolc bajnokságot nyolc különböző klub nyerte, ami jól mutatja a bajnokság kiegyensúlyozottságát, a Boca Juniors és a River Plate például csak egyszer-egyszer zárt az élen.

A két nagycsapat pocsékul szerepelt a Clausurában, a River a 13., a Boca a 16. helyen végzett a húszcsapatos bajnokságban. Argentínában az ősszel és tavasszal is bajnokot avatnak, a kiesésnél pedig az elmúlt három év összesítése alapján számolják ki, hogy melyik két csapatnak kell búcsúznia.

Argentín bajnokság, a Clausura végeredménye:
1. Argentinos Juniors 41
2. Estudiantes 40
3. Godoy Cruz 37
4. Independiente 34
5. Banfield 32
6. Newell's Old Boys 30