Vágólapra másolva!

Először lett török bajnok a Bursaspor

Története során először a Bursaspor nyerte meg a török labdarúgó-bajnokságot, miután a vasárnapi utolsó fordulóban megelőzte a Fenerbahce gárdáját.

A Fenerbahce saját közönsége előtt csak döntetlent ért el az ötödik Trabzonspor ellen, míg riválisa, a Bursaspor szintén hazai pályán egy góllal legyőzte a negyedik Besiktast, s ezzel egy pont előnnyel a tabella élén végzett.

A Fenerbahce szélsőségesei a mérkőzés után törni-zúzni kezdtek, ülőhelyeket gyújtottak fel, s a kitört zavargásokban, a rendfenntartókkal vívott összecsapásokban csaknem félszázan megsérültek.

Az NTV televízió beszámolója szerint a helyzet akkor mérgesedett el, amikor az ultrák megpróbálták eltorlaszolni a játékoskijárót. A szélsőségesek elsősorban a csapat spanyol támadóját, az aranyérem elvesztéséért legfőbb felelősnek kikiáltott - török átigazolási csúcsként 17,4 millió euróért megszerzett - Güizát szerették volna a maguk módján móresre tanítani, ám a karhatalmi erők ezt megakadályozandó a levegőbe lőttek, s könnygázt és vízágyúkat is bevetettek a tömegoszlatáskor.

A félszáz sebesült között négy rendőr is van, az Akszam című napilap azt írta, hogy sokakat letartóztattak. Ez az újság számolt be arról is, hogy a brazil futballista, Alex állapotos felesége a mérkőzés hajrájában rosszul lett, majd elájult.