Vágólapra másolva!
Története során ötödször nyerte el a spanyol Király-kupát a Sevilla, amely a barcelonai döntőben 2-0-ra nyert az újdonsült Európa Liga-győztes Atlético Madrid ellen.

Gyors góllal kezdte a meccset a Sevilla, egy lepattanó labda Diego Capel elé került, aki ballal, 17 méterről óriási erővel bombázott a léc alá. Újabb öt perc elteltével egyenlíthetett volna az Atlético, Ujfalusi ment le az alapvonalig, visszagurítása után Agüero lőtt, egy gólvonalon álló védő azonban menteni tudott, mint ahogy Palop is védte Forlán kísérletét.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=RX42OvpYsjClGwfQ


A félidő derekán Squillaci maradt üresen egy szabadrúgás után, de hiába volt nagy helyzetben, csak cipőorral tudott belekapni a labdába, ami így csigalassúsággal gurult el a kapuig. A 43. percben újabb egyenlítési lehetőséget szalasztott el a madridi csapat, Palop számolta el magát egy szögletnél, Agüero azonban az üres kapu mellé fejelt.

A második félidőben a Sevilla okosan tördelte a játékot, az Atlético pedig nem bírta el, hogy Forlánt és Agüerót levették a pályáról a védők, így nem sok érdemleges történt. Egy kisebb csetepaté után a hajrában felpörgött a meccs, Forlán léc tartó lövését Palop tolta ki bravúrral, az Atlético nagyon kinyílt, a Sevilla pedig a hosszabbításban mindent eldöntött: Jesús Navas lépett ki egy az egyben, kicselezte De Geát, és a visszafutó Dominguez a gólvonalon csak beleért a labdába, kivágni nem tudta.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hFT9y6t046uJzJS9


Király-kupa, döntő:

Sevilla - Atlético Madrid 2-0 (1-0)
gól:
Diego Capel (5.), Jesús Navas (91.)