Vágólapra másolva!
Bartha Csaba, a Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bundaügyben vizsgálódó illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, szerinte azonban "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel".

A szűkszavú nyilatkozat a klub honlapján szerdán késő este jelent meg, Bartha ebben jelezte, hogy mást nem kívánnak az ügyről nyilatkozni, s ha lesz bővebb mondandójuk, akkor azt a jövő hét szerdai, a Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa-döntő után fogják elmondani.

A dpa hírügynökség szerda este számolt be arról, hogy a német ARD televíziós csatorna FAKT című műsorának információja szerint "legalább egy mérkőzés" bundagyanússá vált a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében, az MDR tv pedig úgy tudja: a Debrecen egyik meccsét vizsgálja az európai szövetség (UEFA).

Az információk alapján múlt szombaton az UEFA fegyelmi bizottsága "a Debrecen legalább nyolc játékosát" kihallgatta Budapesten, s egy játékosügynök is gyanúba keveredett. A FAKT szerint a klub több találkozóját is vizsgálják. Horváth Béla, a DVSC technikai vezetője a német hírügynökség megkeresésére szerdán este azt mondta: semmit nem tud erről az ügyről.

Az UEFA a nemzetközi bundabotránnyal összefüggésben vizsgálódik egy másik, korábbi debreceni összecsapással kapcsolatban is: május elején több játékost kihallgattak a svájci Young Boys elleni, 2008-as UEFA-kupa-párharccal kapcsolatban. A debreceniek rutinellenőrzésnek nevezték a vizsgálatot.