Vágólapra másolva!
A bundagyanúba kevert Filipovics Vladan által képviselt labdarúgók szerdán levelet küldenek Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, amelyben kiállnak a játékosügynök mellett. Egy belga napilap pénteken azt írta, hogy Filipovic és két játékosa manipulálhatta egy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét.

A szerdai sajtótájékoztatón a játékosok képviseletében Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott futballistája olvasta fel a levelet, amelyet aláírt többek között Huszti Szabolcs (Zenit), Buzsáky Ákos (QPR), Gyepes Gábor (Cardiff City), Halmosi Péter (Hull City) és Vanczák Vilmos (Sion) is.

A játékosok arra kérik Michel Platinit, hogy tájékozódjon a fegyelmi bizottság által lefolytatott vizsgálatról, s arról, hogy "miért vádolnak és rágalmaznak bizonyítékok nélkül."

A belga Nieuwsblad azt írta, hogy a UEFA gyanúsítottként hallgatta ki a DVSC-TEVA két játékosát, Mészáros Norbertet és a klub montenegrói kapusát, Vukasin Poleksicet, valamint vesztegetésben való közreműködéssel vádolják Filipovicsot.

Wenczel Kristóf, a menedzseriroda jogi képviselője elmondta: az UEFA fegyelmi bizottsága a meghallgatásokat megerősítette, ugyanakkor arról nem adott tájékoztatást, hogy a hír tőlük származna. "Egyelőre még csak pár napos a hír, így a lehetőségeink szűkösek voltak. A Nemzeti Nyomozóirodának is felajánlottuk a segítségünket, hogy tisztázzák az alaptalan vádakat, valamint ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a magyar hatóságoknál" - mondta Wenczel.

Forrás: [origo]

Filipovics 2008. augusztusában, a válogatott edzőtáborában. Balra a Genclerbirligi elnöke által ugyancsak bundázással vádolt Petry Zsolt, jobbra Rudolf Gergely, aki azóta szakított a menedzserrel

Vajda György, a Nemzeti Sport újságírója elmondta: a birtokában lévő listán, amely nyomozása szerint a bundázásokban részt vett személyeket veszi számba, több olyan játékos neve is szerepel, akik most aláírták a levelet. Erre Huszti Szabolcs, a Zenit magyar válogatott szélsője így reagált:"Könnyű nevekkel dobálózni, talán ha kiállna az, akitől ön ezt a listát kapta. Mindenki elítéli ezeket a manipulációkat, de bizonyíték nélkül minden csak találgatás:"

A Belgiumban játszó Juhász Roland hozzátette: mindenképpen szeretne helyreigazítást kérni az említett napilaptól, ám egyelőre nem tudta felvenni a kapcsolatot az újság vezetőivel.

Filipovics kedden az [origo]-nak azt mondta, azért vádolják bundázással, mert el akarják lehetetleníteni a játékospiacon, ám aki ismeri, az tudja róla, hogy ő a bundázás legnagyobb ellensége.