Vágólapra másolva!
A Bayern München négy meghatározó játékosa nélkül érkezik Budapestre a német labdarúgó-válogatott, amelyben így nem lép pályára a magyarok elleni barátságos találkozón szombaton Bastian Schweinsteiger és az új csapatkapitány, Philipp Lahm sem. Joachim Löw pénteken elmondta, ennek ellenére is győzni akarnak a magyar válogatott ellen. A mérkőzés egyúttal megemlékezés is lesz a berlini fal leomlásának 20. évfordulójára.

A dél-tiroli edzőtáborozást lezáró, péntek délutáni sajtókonferencián Löw elmondta, hogy a megsérült Michael Ballack helyett a Bayern München 26 éves hátvédje, Philipp Lahm lett a dél-afrikai világbajnokságra készülő Nationalelf új csapatkapitánya, de Budapesten szombaton Miroslav Klose vezeti a csapatot. Mindezt azzal indokolta, hogy a Bayern sorozatos bajnoki, illetve kupamérkőzésein rendkívüli megterhelésnek kitett Lahmot, továbbá Bastian Schweinsteigert, valamint Thomas Müllert és a kapuvédő Hans-Jörg Buttot pihenteti, ezért ők nem utaznak el a barátságos találkozóra. A kapuban egyébként az első számú hálóőrnek jelölt Manuel Neuer, a Schalke 24 esztendős kapuvédője áll majd.

A német válogatott szakvezetője a szombat esti találkozó kapcsán rendkívül fontos mérkőzésről beszélt, hangsúlyozva, hogy csapata mindenképp győzni akar. Mindezzel kapcsolatban utalt arra, hogy a magyar válogatott ellen nyílik az első lehetőség arra, hogy a többhetes edzőtáborozás során begyakorolt taktikai elemeket immár élesben kipróbálják, és ebből levonják a szükséges következtetéseket. Löw szerint még nem dőlt el, hogy a német válogatott Dél-Afrikában 4-3-3-as, vagy 4-5-1-es, esetleg 4-4-2-es felépítésben játszik majd, erre vonatkozóan Budapesten is igyekszik majd tapasztalatokat gyűjteni.

Löw elmondta azt is, hogy a magyarok ellen a keret legtöbb játékosát pályára küldi majd, hisz ez a találkozó az utolsó megmérettetés a Dél-Afrikába véglegesen utazók kijelölése előtt. Az ugyanakkor bizonyos, hogy a Puskás Ferenc Stadionban a gólokat elsősorban Miroslav Klosétól várják, akinek Löw Budapesten kulcsszerepet szán. Több játékost is a magyar fővárosban akar megfigyelni - hangsúlyozta az edző.

A sajtókonferencián Harald Stenger, a Német Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke hivatalosan bejelentette, hogy a német kormánnyal egyetértésben a szombat esti találkozó egyben megemlékezést is jelent a berlini fal leomlásának 20. évfordulójáról, illetve az ezzel kapcsolatos magyar szerepvállalásról. A tavaly november 9-i évforduló kapcsán a Magyarország elleni mérkőzést eredetileg korábbra tervezték, de arra végül csak most kerülhet sor.

Erwin Koeman, a magyar együttes holland szakvezetője a világbajnoki bronzérmes U20-as válogatottból behívott három labdarúgó közül várhatóan csak Koman Vladimirt jelöli a kezdő tizenegybe.

A mérkőzésre még a találkozó napján is lehet belépőt váltani a helyszínen, ugyanakkor a belépők fele péntek délig elővételben elkelt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján olvasható információk szerint a Puskás Ferenc Stadion jegypénztárai szombaton délelőtt 10 órától az összecsapás kezdetéig (20 óráig) nyitva lesznek.

A belépők megválthatóak az IBUSZ irodáiban is, itt kizárólag magyar állampolgárok számára árusítanak jegyeket. A vendégszektorba a német szövetségen keresztül lehet belépőkhöz jutni.

A várható kezdőcsapatok:

Magyarország: Király - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Szélesi, Vadócz - Huszti, Koman, Dzsudzsák - Torghelle
Németország: Neuer - Boateng, Mertesacker, Friedrich, Aogo - Khedira, Trochowski, Özil, Kroos, Podolski - Klose