Társoldalunk:

Prandelli lesz az olasz kapitány a vb után

2010.05.30. 16:52

Immár eldőlt kérdésnek tekintendő, hogy a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után Cesare Prandelli, a Fiorentina vezetőedzője váltja Marcello Lippit az olasz válogatott élén.

Az itáliai sportági szövetség egyik - meg nem nevezett - szóvivője vasárnap jelentette be a hírt, közölve, hogy "Prandelli négy évig lesz az edző, és a vb után mutatjuk be őt hivatalosan".

A La Gazzetta dello Sport már tíz napja azt írta, hogy a szakember szóban megállapodott az olasz szövetség vezetőivel, akik június 8-án jelentik majd be az 52 éves tréner érkezését.

A címvédő olasz csapatot a 2008-as Európa-bajnokságot követően vette át újra a vb-t nyert Lippi, s már akkor jelezte, hogy a dél-afrikai torna után mindenképpen távozik a posztról.

Prandelli 2005 óta irányítja a Fiorentinát, mellyel a legutóbbi szezonban a Bajnokok Ligájában - a Debrecen csoportjából továbblépve - a nyolcaddöntőig jutott, ahol a döntős Bayern München búcsúztatta. Prandelli a firenzeiek mellett korábban többek között a Parma együttesének vezetőedzője volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK