Vágólapra másolva!
A világbajnokságot megelőző hetekben nagyon sok felkészülési mérkőzést játszanak a válogatottak, álomcsapatunkban is mindössze egy olyan játékos kapott helyet, akit bajnoki teljesítménye alapján válogattunk be. A szélsőhátvédeket az angolok adják, a csatárok között pedig akad egy jószerével ismeretlen futballista, aki azonban a vébé egyik felfedezettje lehet.

Kapus:

Kavasima Eidzsi (Japán): az angolok elleni felkészülési mérkőzésen az ázsiai együttes remekül tartotta magát, nagy részben kapusának köszönhetően. Kavasima kivédte Frank Lampard tizenegyesét is, arról pedig nem tehetett, hogy csapattársai is az ő kapuját vették célba: az angolok két öngóllal nyertek.

Hátvédek:

Glen Johnson (Anglia): Fabio Capello csapata keretbe foglalta a hetet két barátságos mérkőzéssel, hétfőn Mexikó, vasárnap pedig Japán ellen játszottak az angolok. Johnson inkább a közép-amerikaiak ellen villogott, Mexikónak egy parádés bombagólt vágott, de a másik találkozón sem lehetett rá panasz.

Tomás Sivok (Csehország): a csehek nem lesznek ott Dél-Afrikában, de a válogatott észak-amerikai túrán szerepel, amely során legyőzte az Egyesült Államok együttesét. A győzelemből a középhátvéd Sivok is góllal vette ki a részét, ő szerezte csapata első találatát.

Rodrigo (brazil, Gremio): Brazíliában még két héttel a világbajnokság előtt is javában zajlik a bajnokság, sőt, a héten két fordulót is rendeztek. A Porto Alegre-i együttes előbb magabiztosan verte az Avaít, majd pedig idegenben játszott 1-1-et a Flamengóval. Utóbbi találkozón a pontot érő gólt a középhátvéd Rodrigo szerezte.

Ashley Cole (Anglia): a Chelsea balhátvédje a Mexikó elleni barátságos mérkőzésen még nem játszott, pihenőt kapott Fabio Capellótól, Japán ellen viszont már csapata egyik legjobbja volt. Védekező feladata mellett arra is volt energiája, hogy felérjen a támadásokhoz, és a győztes találatot az ő beadása előzte meg.

Középpályások:

Maxi Rodríguez (Argentína): Diego Maradona csapata Kanada ellen magabiztos győzelmet aratott, és a mérkőzésen néhány olyan játékos is lehetőséget kapott, aki alaphelyzetben csak cserének számít. Közülük legjobban Maxi Rodríguez bizonyított, a Liverpool középpályása ugyanis két gólt szerzett.

Xabi Alonso (Spanyolország): a vébé egyik legnagyobb esélyesének tartott spanyol együttes a vártnál sokkal nehezebben boldogult Szaúd-Arábiával, de azért győzött (3-2). Ehhez nagyon kellett Xabi Alonso remeklése is, a középpályás egy távoli lövéssel maga is betalált, a győztes gól pedig az ő szöglete után született.

Christian Poulsen (Dánia): a dánok egy Szenegál elleni győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől, és akárcsak a selejtezősorozatban, megint a középpályások voltak eredményesek. Az első találat Poulsen nevéhez fűződött, az együttes csapatkapitánya igazi vezéregyéniséghez méltóan futballozott.

Martin Olsson (Svédország): a világbajnokságról lemaradt svéd együttes is pályára lépett a héten, és Bosznia-Hercegovina ellen 4-2-re nyert. A találkozó Olsson számára rendkívül emlékezetes volt, hiszen most debütálhatott a címeres mezben, és ennek örömére duplázott.

Forrás: AFP

Csatárok:

Robin van Persie (Hollandia): az Oranje hívei kicsit aggódtak amiatt, hogy az Arsenal csatára nem lesz csúcsformában a vébén, elvégre a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta. A Mexikó elleni felkészülési meccsen azonban Van Persie megnyugtatta a drukkereket, két remekbe szabott gólt szerzett, kiválóan futballozott.

Jong Tae Se (Koreai NDK): az észak-koreai együttesről nem sokat lehet tudni, de a Görögország elleni felkészülési mérkőzés már némi ízelítőt adott abból, mire lehet a KNDK-tól számítani. Jong Tae Se például kiváló játékosnak tűnik, a híresen jól védekező görögök ellen kétszer is betalált.

www.global-soccer.eu