Vágólapra másolva!
Fülöp Márton, a Sunderland kapusát ugyan kétéves szerződés köti az angol csapathoz, nyáron mindenképpen távozni szeretne. Hogy hová, azt egyelőre ő sem tudja, ám nem zárta ki, hogy elhagyja Angliát, a West Bromwich érdeklődését pedig nem kommentálta.

"Két évig érvényes még a szerződésem Sunderlandben, de szinte biztos, hogy nyáron távozom" - nyilatkozta az [origo]-nak Fülöp Márton, hozzátéve, hogy nem szeretne mindenképpen Angliában maradni, nyitott bármilyen lehetőségre. "Most úgy gondolom, hogy a sorsom csak a világbajnokság után fog eldőlni" - tette hozzá, ám konkrét csapat érdeklődéséről nem kívánt beszélni.

A Daily Mail korábban a másodosztályból a Premier League-be feljutott West Bromwich Albion érdeklődéséről írt, ám a birminghami csapatnál nem feltétlenül első számú kapusnak szerződtetnék Fülöpöt, Scott Carsonnal kellene megküzdenie a csapatba kerülésért. Gera Zoltán, aki a West Bromban lett Premier League-játékos, az [origo]-nak a közelmúltban azt mondta, hogy jó szívvel ajánlja Fülöpnek egykori csapatát, amely erős, ambíciózis és nagyon jó a szurkolótábora.

A 27 éves, magyar válogatott kapus a 2009/2010-es szezon elején kezdő volt a Sunderlandben, ám a skót Craig Gordon felépülését követően kikerült a csapatból, sőt, miután kijelentette, hogy távozni akar, csereként sem számítottak rá.

Petry Zsolt, a magyar válogatott kapusedzője Fülöp helyzetéről a magyar-német (0-3) meccs előtt azt mondta, hogy amikor védett, nagyon jól megoldotta a feladatát: "Az pedig, hogy végül Craig Gordon mellett döntöttek, talán futballpolitikai döntés volt, hiszen míg a skótot hét-nyolcmillió fontért vették, addig Marcit ennél sokkal olcsóbban szerezték meg. Pedig gyakorlatilag két azonos képességű kapusról van szó, ami sohasem jó, egy hierarchiának mindig kell lennie, ami alapján önbizalmat merít az, aki hétről hétre véd. Remélem, Marci talál egy képességeinek megfelelő csapatot, ahol állandó lehetőséghez jut."

A májusban véget ért angol bajnokság hajrájában a Manchester Cityben védett három mérkőzésen, a végül ötödik helyen végzett csapatban - a sérült kapusok miatt - vészigazolásként szerepelhetett, és kiváló kritikákat kapott az angol sajtóban. A Tottenham elleni egyik védését a Times "félelmetes bravúrnak" nevezte, Roy Keane rögtön üzent is a magyar kapusnak, hogy szívesen látná az Ipswich kapujában.